Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” μόλις στα 61 του ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος

Το ευρύ κοινό τον γνώρισε από τον ρόλο του στο “Τμήμα Ηθών”. Ήταν γιος του 96χρονου σήμερα Νίκου Βανδώρου, με προσφορά στο θέατρο, αγάπη για τη μουσική και ενασχόληση με τα κοινά του χώρου του.

Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση για τον θάνατο του δημοφιλούς ηθοποιού Θεόφιλου Βανδώρου, μόλις στα 61 του χρόνια! Ο Θεόφιλος Βανδώρος ήταν γιος του 96χρονου σήμερα ηθοποιού Νίκου Βανδώρου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και συνέχισε τις υποκριτικές σπουδές του στο Παρίσι, όπου έκανε τις πρώτες του δουλειές, τη δεκαετία του ’80. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έπαιξε τον πιο αναγνωρίσιμο τηλεοπτικό του ρόλο στην αστυνομική σειρά “Τμήμα Ηθών”, ενώ έπαιξε σε αρκετές ακόμα σειρές (“Λάμψη”, “Φιλοδοξίες” κ.ά.).

Έπαιξε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις -από το αρχαίο δράμα, καθώς και κλασικά ή σύγχρονα έργα-, μεταξύ των οποίων ο «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα, η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, η «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη.

Το 2010 μετακόμισε στην Αυστραλία και εργάστηκε εκεί για ένα χρονικό διάστημα, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, ενώ το 2018 είχε υποβληθεί σε επέμβαση, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας με το στομάχι του.

Αγαπούσε πολύ τη μουσική, έπαιζε κιθάρα και μπάσο, ενώ για μια περίοδο έδινε ροκ συναυλίες με διάφορα γκρουπ σε μουσικά στέκια της Αθήνας. Η αγάπη του για τη ροκ μουσική φαινόταν άλλωστε και στις επιρροές στο στιλ και την εμφάνισή του -με την κλασική αλογοουρά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως την θλιβερή είδηση γνωστοποίησε στο ευρύ κοινό ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος Σπυριδούλα, ο Βασίλης Σπυρόπουλος.

 

Έφυγε σήμερα απ’ τη ζωή ο αδελφικός φίλος και σύντροφος Θεόφιλος Βανδώρος. RIP Θεόφιλε…

Δημοσιεύτηκε από Vasilis Spyropoulos στις Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021

Ο Θεόφιλος Βανδώρος είχε ασχοληθεί με τα κοινά του χώρου του. Κατά το παρελθόν, είχε κατέβει υποψήφιος με τη Δημοκρατική Ενότητα στο ΣΕΗ, ενώ τον Γενάρη του 2015 είχε κάνει δήλωση εκλογικής στήριξης στο ΚΚΕ “για μια ελεύθερη ανθρωπότητα με αξιοπρέπεια για τους εργαζόμενους”.

Σε συνθήκες που η ανθρωπότητα βρίσκεται σε κίνδυνο, σε μέρες όπου το αυγό του φιδιού έσκασε και τα δουλιόμορφα παράγωγά του επανεμφανίστηκαν στην επιφάνεια της γης, αποδεικνύεται ότι ο καπιταλισμός πάντα αποζητούσε τη συντριβή του ανθρώπου.Ψηφίζω ΚΚΕ, λοιπόν, για μια ελεύθερη ανθρωπότητα με αξιοπρέπεια για τους εργαζόμενους. Την ελπίδα.

Στα νιάτα του είχε επηρεαστεί από τον απόηχο του Μάη του ’68 και δραστηριοποιήθηκε στο αναρχικό κίνημα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: