Θέατρο τη Δευτέρα: «Θα σε πάρω να φύγουμε» του Άγγελου Πυριόχου

Μουσικοχορευτική παράσταση που αφηγείται την ιστορία της Ελλάδας μέσα από την πορεία της αθηναϊκής επιθεώρησης. Η ίδια η Κυρία Επιθεώρηση επιστρέφει στη σκηνή για να ταξιδέψει τον κομπέρ εγγονό της πίσω στο χρόνο, στις σημαντικότερες στιγμές της.

Μουσικοχορευτική παράσταση που αφηγείται την ιστορία της Ελλάδας μέσα από την πορεία της αθηναϊκής επιθεώρησης. Η ίδια η Κυρία Επιθεώρηση επιστρέφει στη σκηνή για να ταξιδέψει τον κομπέρ εγγονό της πίσω στο χρόνο, στις σημαντικότερες στιγμές της.

Η Κυρία Επιθεώρηση μάς ξεναγεί: στο Θέατρο Μοντιάλ στην επιθεώρηση «Μοντέρνα Κορίτσια», όταν η Ζαζά Μπριλλάντη κοντράρεται με τις αδελφές Καλουτά· στην Αθήνα του ’40, όταν η Βέμπο αλλάζει τα λόγια στη «Ζεχρά» και τραγουδά «Παιδιά, της Ελλάδος Παιδιά» στο Θέατρο Παρκ τη δεκαετία του ’60, όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη αντικαθιστά για μία παράσταση το Δημήτρη Χορν στην «Οδό Ονείρων», και σε άλλες επιθεωρήσεις. Ακόμη, μας ξεναγεί στον πιο ευτυχή για τους θεατές θεατρικό ανταγωνισμό, όταν η «Όμορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη ανέβαινε στο Θέατρο Παρκ και η «Οδός Ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι λίγα μέτρα πιο πέρα, στο Θέατρο Μετροπόλιταν.

Στο σανίδι παρελαύνουν οι μυθικοί πρωταγωνιστές, οι αμίμητες ατάκες, οι σπουδαίες φωνές, τα αθάνατα τραγούδια, τα κοσμικά στέκια και η λαμπερή μόδα μιας χρυσής εποχής. Κι από κοντά η επικαιρότητα, οι πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές, η αστικοποίηση, η μοίρα της Ελλάδας –πάντα με χιούμορ και σατιρική διάθεση.

Η παράσταση ανέβηκε το 2013 από τη σκηνή του Θεάτρου Badminton. Προβλήθηκε το 2015 από τον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα.

Θέατρο τη Δευτέρα: «Θα σε πάρω να φύγουμε» του Άγγελου Πυριόχου

Θέατρο τη Δευτέρα: «Θα σε πάρω να φύγουμε» του Άγγελου Πυριόχου – Σε πρώτο πλάνο ο Αντώνης Λουδάρος («Κυρία Επιθεώρηση») με τον Μέμο Μπεγνή

Κείμενα: Άγγελος Πυριόχος. Σκηνοθεσία – χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός. Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κατσαρός. Σκηνικά – κοστούμια: Εύα Νάθενα. Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Ηθοποιοί: Γιώργος Καπουτζίδης, Αντώνης Λουδάρος, Μιχάλης Μαρίνος, Ελισάβετ Μουτάφη, Μέμος Μπεγνής, Τάνια Τρύπη, Λίνα Εξάρχου, Μανώλης Θεοδωράκης, Μίνως Θεοχάρης, Νάντια Κοντογεώργη, Λήδα Μανουσάκη, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Δήμητρα Σιγάλα, Χρήστος Σπανός, Αντιγόνη Ψυχράμη, Χαρά Κεφαλά, Αδάμ Τσαρούχης, Αναστάσης Δεληγιάννης, Λίζα Ψαλτάκου, Στράτος Λύκος, Δημήτρης Γαλάνης, Λουϊζα Πυριόχου, Λάμπρος Κτεναβός, Αλέξανδρος Ψυχράμης, Τατιάνα Μύρκου.

Παίζουν οι μουσικοί: Κώστας Αναδιώτης (Ακορντεόν), Γιάννης  Αρβανιτάκης (Τρομπόνι), Νικόλας Βογιατζής (Πιάνο), Μαρίνος  Γαλατσινός (Σαξόφωνα), Τάσος Λιβέρης (Ντραμς), Μανώλης Μιχαλάκης (Μπουζούκι), Γιάννης Μωραΐτης (Τρομπέτα), Κώστας Νικολόπουλος (Κιθάρα), Γιάννης Σαρόγλου (Μπάσο). Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Κατσαρός.

Δείτε την παράσταση:

Η Κατιούσα αγαπάει το θέατρο και προβάλλει κάθε Δευτέρα από τις σελίδες της μια σειρά από ξεχωριστά έργα που βρίσκονται «αποθηκευμένα» στο πλούσιο Αρχείο της ΕΡΤ, καθώς και άλλες παραστάσεις.

Για πολλά χρόνια «Το θέατρο της Δευτέρας» που προβαλλόταν από την κρατική ΕΡΤ αποτελούσε μια όαση πολιτισμού στο άνυδρο τηλεοπτικό (και όχι μόνο) τοπίο της εποχής, που καθήλωνε κάθε βδομάδα μπροστά στους δέκτες τους χιλιάδες τηλεθεατές.

Οι μεγαλύτεροι συγγραφείς του κόσμου, αλλά και πολλοί νεότεροι, Έλληνες και ξένοι, έργα του κλασικού και νεότερου ρεπερτορίου, δοσμένα από σημαντικούς θεατράνθρωπους κι ερμηνευμένα από μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς που γέννησε αυτός ο τόπος, πέρασαν από τις ασπρόμαυρες και στη συνέχεια έγχρωμες οθόνες των τηλεοράσεων κι έφεραν κοντά στο θέατρο έναν κόσμο που δεν του δινόταν άλλου τύπου κίνητρα (ούτε λόγος για την απαραίτητη παιδεία…), για να προσεγγίσει, να απολαύσει και ν’ αγαπήσει τη συγκεκριμένη μορφή τέχνης.

Δείτε εδώ όλες τις παραστάσεις του “Θεάτρου τη Δευτέρα”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: