«Οι καρέκλες» – Η τραγική φάρσα του Ιονέσκο στο Από Κοινού Θέατρο

«Οι καρέκλες» του Ευγένιου Ιονέσκο, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, με την Ελένη Γερασιμίδου και τον Αντώνη Ξένο – Τελευταίες 4 παραστάσεις στο Από Κοινού Θέατρο: 19, 20, 26 και 27 Μάρτη 2022

ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ του Ευγένιου Ιονέσκο, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη

με την Ελένη Γερασιμίδου και τον Αντώνη Ξένο

Τελευταίες 4 παραστάσεις στο Από Κοινού Θέατρο: 19, 20, 26 & 27 Μαρτίου 2022

Στην τραγική φάρσα του Ιονέσκο “ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ”, οι δύο ηλικιωμένοι περιπλανιούνται στο μη πραγματικό, σε μια ασυναρτησία λόγου και σκέψεων, μαζί με τις τύψεις τους και τις αποτυχίες τους, μαζί με τον πόνο τους που φτάνει στα όρια του γελοίου, περιμένοντας με αγωνία τον ερχομό των καλεσμένων που δεν έρχονται και ενός ομιλητή που θα μεταφέρει το μεσσιανικό τους μήνυμα, αλλά που φτάνοντας διαπιστώνουμε ότι δεν μπορεί να αρθρώσει λόγο.

Μέσα στην αφόρητη μοναξιά τους, θυμούνται, πονάνε, αναρωτιούνται, θλίβονται, τρομάζουν, γελάνε και ονειρεύονται, επιμένοντας σε μια κατασκευασμένη ζωή χωρίς προοπτική, χωρίς αύριο.

«Το θέμα του έργου δεν είναι το μήνυμα…αλλά η απουσία των ανθρώπων… η απουσία του Θεού, η απουσία της ύλης, το μη πραγματικό του κόσμου…»

Δείτε το trailer της παράστασης:

Ο ”αρνητής” Ιονέσκο, …η παρουσία πάνω στη σκηνή ανθρώπων με σάρκα και οστά με έφερνε σε δύσκολη θέση, μου προξενούσε αμηχανία…, παρά την αντιπάθειά του για το θέατρο, έφτασε να γίνει από τους επιφανέστερους εκπροσώπους του Θεάτρου του Παραλόγου. Η κωμικοτραγική απαισιοδοξία του διατρέχει όλα του τα έργα, εμμένοντας στα πιστεύω του για την ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, για τη φλύαρη κενότητα των καθωσπρέπει συζητήσεων της μπουρζουαζίας, για τις αφόρητες κοινοτοπίες, για τα κουραστικά και επαναλαμβανόμενα κλισέ καταλήγοντας εν τέλει, στην αδυναμία των ανθρώπων για πραγματική επικοινωνία, φιμωμένοι απ’ το φόβο της εξουσίας κι απ’ την περιθωριοποίηση και έκπτωση του Λόγου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης

Σκηνικά-κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος

Ερμηνεύουν: Ελένη Γερασιμίδου- Αντώνης Ξένος

Κατασκευή σκηνικών: Ντίνος Παρηγόρης

Κατασκευή κοστουμιών και περουκών: Ανδρέας Βελέντζας

Βοηθοί σκηνοθέτη: Αγγελική Ξένου- Κωνσταντίνος Καραγάνης

Φωτισμοί: Γιώργος Ζιώγαλας

Φωτογραφίες – trailer: Νίκος Μυτιληναίος

Γραφιστικά: Κωνσταντίνος Καραγάνης

 Παραστάσεις: κάθε Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 20:00

Από τις 26 Φεβρουαρίου ως τις 27 Μαρτίου 2022

Διάρκεια παράστασης: 60΄

Εισιτήρια: κανονικό 15€ 

                   μειωμένο 10€ (φοιτητές, άνεργοι, ΑμΕΑ, 65+, γκρουπ 10 ατόμων)

ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/ii-karekles-tou-evgeniou-ionesko/

Λόγω των νέων υγειονομικών μέτρων, είναι απαραίτητη η προσέλευση των θεατών μισή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης. Μετά την έναρξη της παράστασης απαγορεύεται η είσοδος στους θεατές που έχουν καθυστερήσει.

Παραγωγή:

Από Κοινού Θέατρο

ΕΥΠΑΤΡΙΔΩΝ 4, ΓΚΑΖΙ

Τ.Κ.11854

τηλ: 211 4057249

[email protected]

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: