Λόρκα: «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» – Απρίλης με διαδικτυακές παραστάσεις από το ΚΘΒΕ

Προσκεκλημένοι του ΚΘΒΕ, σ’ ένα σπίτι όπου πενθούν η Μπερνάρντα και οι πέντε κόρες της, την ίδια τη ζωή και τις χαρές της, θα βρεθούμε διαδικτυακά, παρακολουθώντας το κορυφαίο έργο του Λόρκα, που εκτυλίσσεται σ’ ένα φτωχικό χωριό της ισπανικής υπαίθρου, αρχές του 20ου αιώνα. Οι παραστάσεις θα προβάλλονται δωρεάν.

Προσκεκλημένοι του ΚΘΒΕ, σ’ ένα σπίτι όπου οι γυναίκες πενθούν την ίδια τη ζωή και τις χαρές της, θα μεταφερθούμε διαδικτυακά στο φτωχικό χωριό της ισπανικής υπαίθρου στις αρχές του 20ού αιώνα. Εκεί η Μπερνάρντα, μια μορφή ηγετική και μαζί τυραννική, έχοντας χάσει τον δεύτερο σύζυγό της, επιβάλλει οκταετή εγκλεισμό στις θυγατέρες της. Σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την τιμή και την αξιοπρέπεια της οικογένειάς της, θέτει αυστηρούς κανόνες, όρους και όρια, στερώντας την ελευθερία τους. Η Ανγκούστιας, η ετεροθαλής πρωτότοκη, κληρονομώντας τον πατέρα της (τον πρώτο άνδρα της Μπερνάρντα), γίνεται η εκλεκτή του νεαρού Πέπε Ρομάνο, με τον οποίο όλες οι αδερφές είναι ερωτευμένες κατά κάποιον τρόπο. Η Αδέλα όμως (το στερνοπαίδι της οικογένειας) είναι εκείνη που θα βρεθεί στην αγκαλιά του μυστικά και ανυπόταχτα και θα συγκρουστεί με τους αυστηρούς κοινωνικούς κανόνες…

Το κλασικό έργο «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα έρχεται τον Απρίλη διαδικτυακά από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Εύης ΣαρμήΟι παραστάσεις θα προβάλλονται δωρεάν από το κανάλι του ΚΘΒΕ στο vimeo και από την επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού www.ntng.gr.

Δείτε το teaser της παράστασης:

«Το Σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα» (La casa de Bernarda Alba) αποτελεί μέρος μιας δραματικής τριλογίας – σταθμό στο παγκόσμιο θεατρικό δραματολόγιο και ακολουθεί χρονολογικά τον «Ματωμένο Γάμο» (Bodas de sangre) και τη «Γέρμα» (Yerma). Το έργο ολοκληρώνεται συγγραφικά το 1936 και πρωτοπαίζεται στο Μπουένος Αϊρες μετά τη δολοφονία του συγγραφέα.

Ταυτότητα παράστασης: Μετάφραση: Νίκος Γκάτσος. Σκηνοθεσία/ Προσαρμογή κειμένου/ Μουσική επιμέλεια: Εύη Σαρμή. Σκηνικά/ κοστούμια: Αλέξανδρος Πιεχόβιακ. Μουσική: Κωστίκα Τσολάκου. Επιμέλεια κίνησης /Χορογραφία: Ιωάννα Δεμερτζίδου. Φωτισμοί: Αρης Βακός. Μουσική διδασκαλία: Χρύσα Τουμανίδου. Επιμέλεια σκηνικού & φροντιστηριακού υλικού: Αννα Μαρία Βάσιακ. Βοηθός σκηνοθέτη/ Κινησιολόγου: Μάρα Μαλγαρινού. Οργάνωση Παραγωγής: Αθανασία Ανδρώνη. Τηλεσκηνοθεσία: Εύη Σαρμή, Αντα Λιάκου.

Διανομή: Μπερνάρντα Αλμπα: Μαρία Χατζηιωαννίδου. Μαρία Χοσέφα: Λίλιαν Παλάντζα. Ανγκούστιας: Χρύσα Ζαφειριάδου. Μαγδαλένα: Μομώ Βλάχου. Αμέλια: Ελένη Θυμιοπούλου. Μαρτίριο: Ιωάννα Δεμερτζίδου. Αδέλα: Χρυσή Μπαχτσεβάνη. Πόνθια: Ιωάννα Παγιατάκη. Υπηρέτρια: Ελευθερία Αγγελίτσα. Κορίτσι: Μάρα Μαλγαρινού.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

6 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: