«Η τρελή του Σαγιό» του Ζαν Ζιροντού, από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

«Η τρελή του Σαγιό» του Ζαν Ζιροντού είναι το έργο που ετοιμάζει για να παρουσιάσει τον χειμώνα η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ.

«Η τρελή του Σαγιό» του Ζαν Ζιροντού είναι το έργο που ετοιμάζει για να παρουσιάσει τον χειμώνα η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ.

Το έργο γράφτηκε το 1943 και η πρώτη παράσταση έλαβε χώρα το 1945 στο Παρίσι ένα χρόνο μετά το θάνατο του συγγραφέα. Η γερμανική κατοχή για τη Γαλλία, αλλά και για όλη την Ευρώπη είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη και συνάμα δημιουργική περίοδος. Ο Ζαν Ζιροντού δεν μένει ανεπηρέαστος από αυτή την κατάσταση, έτσι γράφει ένα πολιτικό – κοινωνικό έργο και το ενισχύει με μια γερή δόση παραμυθιού. Στόχος του να περάσει μηνύματα, να καυτηριάσει την κοινωνικοπολιτική κατάσταση της εποχής του, αλλά και τη σημερινή, να διασκεδάσει με έξυπνο χιούμορ και να υπερασπιστεί την άποψη ότι μπορούμε και να τα καταφέρουμε.

Το έργο περιστρέφεται γύρω από μια εκκεντρική Παριζιάνα και τον αγώνα της ενάντια στις μορφές εξουσίας που επηρεάζουν τη ζωή της και δεν είναι καθόλου τυχαία η ατάκα του ρόλου του προέδρου των εταιρειών που θέλουν να κερδοσκοπήσουν από τον πλούτο του Παρισιού: «Η εξουσία μας χάνει εκεί που οι φτωχοί ακόμα χαίρονται».

Οι πρόβες της θεατρικής  ομάδας γίνονται κάθε Κυριακή απόγευμα.

Όποιοι θέλουν να βοηθήσουν, να συμβάλουν και «θέλουν να υπηρετήσουν την πολιτιστική διαδρομή του ΠΑΜΕ και το θέατρο από εργάτες για εργάτες» μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο: 6949121984, Χρυσούλα Λαμπούδη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: