Η Κατιούσα πάει θέατρο: “Το Σεντούκι του Δεκέμβρη”

Εβδομήντα οχτώ χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 1944. Η θεατρική ομάδα Solidarity επιδιώκει όχι μόνο να αφηγηθεί τα γεγονότα, αλλά πάνω σε έναν ιστορικό καμβά να ειδωθούν οι γειτονιές και οι δρόμοι της Αθήνας του τότε

Το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων-Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου», η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθήνας-Περιχώρων και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας-Γαλατσίου προσκαλούν σε παράσταση της θεατρικής ομάδας του Στεκιού Solidarity, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Δεκέμβρη και ώρα 7.30 μ.μ. στον κινηματογράφο STUDIO new star art cinema, Σταυροπούλου 33, Αθήνα (πλησίον πλ. Αμερικής).

Εβδομήντα οχτώ χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 1944. Αξιοποιώντας δραματοποιημένο υλικό από μαρτυρίες και αυτοβιογραφίες, άρθρα εφημερίδων, επίσημες ανακοινώσεις, τηλεγραφήματα, τραγούδια της εποχής και αποσπάσματα από τα έργα: «Οι γειτονιές του κόσμου» του Γιάννη Ρίτσου, «Ο Μεγάλος Δεκέμβρης» του Μενέλαου Λουντέμη και «Απάντηση σε 5 ερωτήματα» της Μέλπως Αξιώτη, η θεατρική ομάδα Solidarity επιδιώκει όχι μόνο να αφηγηθεί τα γεγονότα, αλλά πάνω σε έναν ιστορικό καμβά να ειδωθούν οι γειτονιές και οι δρόμοι της Αθήνας του τότε!

Θα ακούσουμε τους ανθρώπους που τα έζησαν να μιλούν, να τραγουδούν και να μάχονται, θα μιλήσουμε για την καθημερινότητα μιας πόλης που ενώ μόλις έχει απελευθερωθεί, μετατρέπεται ξανά σε πεδίο μάχης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: