Απάντηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στην Υπ. Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου

Σε σημερινό δημοσίευμα του τοπικού τύπου, φέρεται η Υπουργός Πολιτισμού να διατείνεται ότι δεν είναι αλήθεια αυτό που ως ΔΗΠΕΘΕ και Δημοτική Αρχή έχουμε δημόσια πει, ότι δηλαδή υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση με ευθύνη της κυβέρνησης για την έγκριση της διαδικασίας πρόσληψης Καλλιτεχνικού Διευθυντή.

Για τη σοβαρή καθυστέρηση για την έγκριση της διαδικασίας πρόσληψης Καλλιτεχνικού Διευθυντή, ευθύνεται η κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού, και όχι η Δημοτική Αρχή Πατρέων και οι υπηρεσίες του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. τονίζεται σε ανακοίνωση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας:

“Σε σημερινό δημοσίευμα του τοπικού τύπου, φέρεται η Υπουργός Πολιτισμού να διατείνεται ότι δεν είναι αλήθεια αυτό που ως ΔΗΠΕΘΕ και Δημοτική Αρχή έχουμε δημόσια πει, ότι δηλαδή υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση με ευθύνη της κυβέρνησης για την έγκριση της διαδικασίας πρόσληψης Καλλιτεχνικού Διευθυντή. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι έχουν γίνει έγκαιρα οι απαραίτητες ενέργειες, όπως ορίζονται από τις εγκυκλίους για έγκριση της συγκεκριμένης θέσης από το ΠΥΣ (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου).

Συγκεκριμένα, στις 27 Απριλίου 2017 στείλαμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, επιστολή με θέμα: Εισηγητική Έκθεση για την πρόσληψη Καλλιτεχνικού Διευθυντή (αρ. Πρωτ. 638-27/04/2017). Η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, με το υπ’ αριθμ. 93237 – 8/5/2017 έγγραφό της, μας απάντησε ότι συναινεί στην πραγματοποίηση της πρόσληψης και προώθησε το φάκελο στο Υπουργείο Εσωτερικών. Εν συνεχεία το Υπουργείο Εσωτερικών, με το υπ. αριθμ. 26422-1/08/2017 έγγραφό της προς το Υπουργείο Οικονομικών, ζητά την τελική έγκριση ΠΥΣ, για να μας την κοινοποιήσει (όπως τηλεφωνικά μας ενημέρωσαν μετά από συνεχείς ενοχλήσεις).

Από την ημέρα που κατατέθηκε το έγγραφό μας στο Υπουργείο Εσωτερικών, είναι επανειλημμένες και συνεχείς οι επικοινωνίες του Πρόεδρου του ΔΗΠΕΘΕ με το Υπουργείο, για την επίσπευση των διαδικασιών.

Τονίζουμε ότι χωρίς την έγκριση ΠΥΣ, διαδικασία απαραίτητη για κάθε διευθυντική θέση, δεν είναι δυνατόν να προκηρυχθεί η θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή.

Νομίζουμε ότι αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα, από τις ενέργειες που έχουν κάνει έως τώρα οι υπηρεσίες του ΔΗΠΕΘΕ, ότι την αποκλειστική ευθύνη για την καθυστέρηση έχει το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο καλούμε, έστω και τώρα, να προωθήσει την άμεση έγκριση της ΠΥΣ.”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: