Συναυλία Θ. Μικρούτσικου: Μέχρι και η ίδια η Ρόζα μούδιασε από συγκίνηση…

“Είναι η μέγιστη τιμή που μου έγινε ποτέ” είπε ο μεγάλος συνθέτης και πρόσθεσε πως το ΚΚΕ είναι το πιο ιστορικό κόμμα στην Ελλάδα και από τα πιο ιστορικά στον κόσμο.

Κόμματα υπάρχουν πολλά. Αλλά μόνο το κόμμα των κομμουνιστών μπορεί να εμπνεύσει τέτοιες συναυλίες με τόσο πάθος, τέτοια έκρηξη συναισθημάτων και ιδεών, συμπυκνωμένες σε νότες, σφιγμένες γροθιές, δακρυσμένα μάτια, στόματα που χάνουν τη φωνή τους από τα συνθήματα, από τη συγκίνηση, που μιλάνε με τη γλώσσα του σώματος, με την έκφραση του προσώπου τους. Όπως έγραψε και ένας σύντροφος χαριτολογώντας, μέχρι κι η Ρόζα θα μούδιαζε από συγκίνηση, αν μπορούσε να δει με κάποιον τρόπο τη σημερινή συναυλία.

Ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν ίσως ο πιο συγκινημένος από όλους, παραλαμβάνοντας τα δώρα με το μεγάλο ιστορικό φορτίο που του έκανε η τοπική κομματική οργάνωση (ένα εικαστικό έργο του Τ. Βαρελά και την τελευταία επιστολή της κομμουνίστριας Κούλας Ελευθεριάδου προς τους δικούς της, πριν οδηγηθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα) αλλά και συνολικά από τις τρεις μεγάλες συναυλίες που αφιέρωσε στο ΚΚΕ και τη “μέγιστη τιμή που μου έγινε ποτέ” όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για να συμπληρώσει πως το ΚΚΕ είναι το πιο ιστορικό κόμμα στην Ελλάδα και από τα ιστορικότερα του κόσμου. Κι ότι το ΚΚΕ έρχεται από πολύ μακριά και με τους νέους και κυρίως με τους νέους που δεν έχουν ακόμη γεννηθεί, θα πάει πολύ πιο μακριά.

 

Υστερόγραφο: ο Θάνος Μικρούτσικος τίμησε με τον καλύτερο τρόπο τα 100 χρόνια του κόμματος, που του το επέστρεψε με τη μεγαλύτερη τιμή της ζωής του, όπως είπε κι ο ίδιος. Είναι λοιπόν προφανές και αυτονόητο πως δε θα μπορούσε να είναι αληθινό το σημερινό πρωταπριλιάτικο δημοσίευμα της “Κατιούσα”, που τίμησε το έθιμο. Ευχόμαστε “καλή πρωταπριλιά” στους συντρόφους αναγνώστες που ανησύχησαν και… μούδιασαν προς στιγμήν με τη φάρσα. Ευχόμαστε κάθε καλό στο Θάνο Μικρούτσικο, που περνά μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του. Και να τα χιλιάσει το κόμμα των κομμουνιστών, που γιορτάζει φέτος τα εκατό χρόνια δράσης και λειτουργίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: