Πώς αντιμετώπισαν οι Σοβιετικοί τον αυταρχισμό στις τέχνες; Κατάργησαν τους εργοδότες και τους επικεφαλής!

Οι ίδιοι οι καλλιτέχνες σε ένα πνεύμα ισότητας και με τις ευλογίες του νεαρού Σοβιετικού κράτους αποφάσισαν να καταργήσουν διευθυντές ορχήστρας, θιασάρχες κ.ο.κ. Το πείραμα πέτυχε!

Πώς αντιμετώπισε το νεαρό Σοβιετικό κράτος τον αυταρχισμό στον καλλιτεχνικό χώρο (θιασάρχες, διευθυντές ορχήστρας, κ.ο.κ);

Απλά τους κατήργησε!

Διαβάζοντας κανείς την πρόσφατη ειδησιογραφία σχετικά με τα φαινόμενα αυταρχισμού που εμφανίζονται στον καλλιτεχνικό χώρο και στους χώρους εργασίας αναρωτιέται κανείς αν είναι δυνατό να υπάρξει ή υπήρξε ένα διαφορετικό πολιτικό σύστημα, μια άλλη κοινωνία, η οποία θα μπορούσε να τα σταματήσει.

Την απάντηση την βρίσκουμε στο παρακάτω μικρό απόσπασμα της σειράς – ντοκιμαντέρ του BBC “Ο ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ 1900-1999”. Οι ίδιοι οι καλλιτέχνες σε ένα πνεύμα ισότητας και με τις ευλογίες του νεαρού Σοβιετικού κράτους αποφάσισαν να καταργήσουν διευθυντές ορχήστρας, θιασάρχες κ.ο.κ.

Το πείραμα πέτυχε!

Δείτε το παρακάτω μικρό απόσπασμα του ντοκιμαντέρ όπου υπάρχει και ένας κρυφός αντικουμμουνισμός! Πέφτει σε αντίφαση όταν λέει ότι οι μουσικοί στις ορχήστρες αποφάσιζαν για την μουσική τους ενώ μετά από λίγο λέει ότι ο Λένιν ήταν παντού και αποφάσιζε για όλα!

Πηγή: BBC “Ο ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ 1900-1999”.

Η επικράτηση του κομμουνισμού στις αρχές του 20ου αιώνα

Στάθης – Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: