Νατάσσα Μποφίλιου: “Το παραμύθι της θρησκείας δε με αγγίζει σε κανένα επίπεδο…”

«Το “παραμύθι” της θρησκείας δεν με αγγίζει σε κανένα επίπεδο αλλά σίγουρα υπάρχει κάτι μεγαλύτερο στο οποίο πιστεύω. Και νομίζω πως είναι οι ιδέες».

«Το “παραμύθι” της θρησκείας δεν με αγγίζει σε κανένα επίπεδο αλλά σίγουρα υπάρχει κάτι μεγαλύτερο στο οποίο πιστεύω. Και νομίζω πως είναι οι ιδέες».

Τάδε έφη Νατάσσα Μποφίλιου, προσθέτοντας στη συνέχεια.

Είμαι ένας πολύ τυχερός άνθρωπος! Ξέρεις, εμένα με φτιάξανε αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι που ήταν δίπλα μου και με περιστοιχίζουν ακόμα, οι σχέσεις μου μαζί τους – δεν έχω τίποτα πιο ιερό! Αυτό είναι η θρησκεία μου. Όταν σκέφτεσαι τους άλλους περισσότερο απ’ τον εαυτό σου συνειδητοποιείς τελικά πόσο μικρός είσαι. Κι είναι ωραίο αυτό! Γιατί δεν δίνεις τόσο μεγάλη σημασία στον εαυτό σου και στο να ασχολείσαι συνέχεια μ’ αυτόν χάνοντας άλλα, σημαντικά πράγματα απ’ τη ζωή σου.

Λίγοι έχουν καταφέρει να περιγράψουν τόσο όμορφα γιατί δεν έχουν ανάγκη το θρησκευτικό συναίσθημα και τι είναι αυτό που γεμίζει τη ζωή τους, όπως έκανε η δημοφιλής τραγουδίστρια στο κυπριακό περιοδικό ΦιλGood. Κι ίσως αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ξεσηκώθηκαν εναντίον της όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι διαβάζουν, κατηγορώντας την ως βλάσφημη! Από παρα-εκκλησιαστικά site με πομπώδεις τίτλους, μέχρι δεξιά τρολ του διαδικτύου.

Κι αυτός είναι ίσως ο καλύτερος έπαινος. Όταν όλοι αυτοί σε βάζουν στο στόχαστρο, πάει να πει πως κάτι κάνεις καλά…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: