“Το πηγάδι” με κέλτικη άρπα από τη Λίνα Ροδοπούλου (μουσική: Νίκος Παπάζογλου, στίχοι: Τάκης Σιμώτας)

“Το πηγάδι” είναι ένα από τα πιο συναισθηματικά ελληνικά τραγούδια και είναι συνυφασμένο με τη φωνή του σπουδαίου δημιουργού και ερμηνευτή Νίκου Παπάζογλου.

Το πηγάδι είναι ένα από τα πιο συναισθηματικά ελληνικά τραγούδια και είναι συνυφασμένο με τη φωνή του σπουδαίου δημιουργού και ερμηνευτή Νίκου Παπάζογλου.

Η ιδέα του να διασκευαστεί με κέλτικη άρπα προήλθε από το γεγονός ότι κρύβει μια ονειρική διάσταση η οποία παίρνει σάρκα και οστά μέσω του υπέροχου αυτού οργάνου.

Η Λίνα Ροδοπούλου χρησιμοποιεί την κέλτικη άρπα για να ερμηνεύει το ελληνικό ρεπερτόριο δίνοντας με αυτόν το τρόπο μια πιο αισθαντική χροιά, στα αγαπημένα της ακούσματα, όπως είναι το υπέροχο τραγούδι «Το πηγάδι».

Έπαιξαν οι μουσικοί Καίτη Πάτζαρη (τσέλο), Λουκάς Γιαννακίτσας (κοντραμπάσο) και Λίνα Ροδοπούλου (κέλτικη άρπα). Ηχογραφήθηκε στο στούντιο Πολυφωνική από τον Πέτρο Πετρόπουλο (μίξη, mastering). Η φωτογραφία είναι του Δημήτρη Στεφόπουλου ενώ τη γραφιστική επιμέλεια του εξωφύλλου υπογράφει η Ζωή Λούφα. Κυκλοφορεί από την MLK σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες (https://orcd.co/2mdqyv8).

Ακούστε το τραγούδι στο YouTube :

Χθες βράδυ ονειρεύτηκα ένα βαθύ πηγάδι
μα ο κουβάς που ρίξαμε χάθηκε στο σκοτάδι.

Ψηλά επάνω στέκονταν γεμάτη η σελήνη
μα ο παφλασμός δεν τάραξε την νεκρική γαλήνη.

Το πρόσωπό σου κράτησα κι είδα τα δυο σου μάτια
γεμάτα δροσερό νερό κρυστάλλινα κανάτια.

Σφίξε με αγάπη μου θα ‘ναι φρικτό το στέρεμα της κρήνης
ακόμα παίζουμε κρυφτό στον κήπο στην καρδιά της μνήμης.

Κρύψε με μες στα χέρια σου πες μου να μην φοβάμαι
θα σ’ αγαπώ παντοτινά πάντα δική σου θα ‘μαι.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: