«Καλή ακρόαση και καλή δικαίωση!» – RED ALIVE Band: Τριλογία για το Έγκλημα στα Τέμπη (ΒΙΝΤΕΟ)

“Το όνομα RED ALIVE υποδηλώνει στη μεταξύ μας σχέση το κόκκινο χρώμα, το ζωντανό κόκκινο χρώμα, το χρώμα των αγώνων για μια άλλη κοινωνία, μια δίκαιη κοινωνία, στην οποία δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο…”

Είμαστε οι  RED ALIVE από τη Θεσσαλία.

Το όνομα RED ALIVE υποδηλώνει στη μεταξύ μας σχέση το κόκκινο χρώμα, το ζωντανό κόκκινο χρώμα, το χρώμα των αγώνων για μια άλλη κοινωνία, μια δίκαιη κοινωνία, στην οποία δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για μια κοινωνία που στο ερώτημα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας, η απάντηση θα είναι οι ζωές μας.

Η μπάντα προέκυψε μετά από συζητήσεις γύρω από τη μουσική, τα πολυποίκιλα ακούσματα του καθενός από εμάς και μέσα από αυτή, θελήσαμε να εκφραστούμε σχετικά με  προβλήματα που βιώνουμε όλοι στην καθημερινότητά μας. 

Το έγκλημα στα Τέμπη το οποίο ο κάθε ένας από εμάς το έζησε κάτω από διαφορετικές συνθήκες, μας συγκλόνισε σαν γονείς , σαν εργαζόμενους, σαν ανθρώπους . Ακριβώς ένα χρόνο μετά, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ μας, η αγανάκτηση από την  αίσθηση προσπάθειας συγκάλυψης, μας οδήγησε να δημιουργήσουμε ταυτόχρονα , τρία τραγούδια με  θέμα τον άδικο χαμό των συνανθρώπων μας .

Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού, σε αυτούς που άδικα χάθηκαν , και ως ένδειξη αλληλεγγύης στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων, για τον αγώνα που κάνουν,  επιλέξαμε να μοιραστούμε αυτά τα τραγούδια με κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, γιατί όταν χάνονται παιδιά πρέπει να ουρλιάζουμε και όχι να σιωπούμε.

Καλή ακρόαση και καλή δικαίωση!!

Τραγούδι: Titopanila 

 Kιθάρα 1: D.T.

Κιθάρα 2: G.T.

 Μπάσο: T.N.

  Ντραμς: K.M.

  Πλήκτρα: G.K….και….M.K.

Η ζωγραφική δεν εκφράζει μόνο την καλαισθησία, αλλά και το περιεχόμενο.

Ο εικαστικός συνεργάτης και καλλιτέχνης που συνδιαλέγεται  με τη μουσική μας, είναι ο πολύ καλός φίλος Dr.vutsi, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ!

 Η τοιχογραφία δημιουργήθηκε από μέλη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας σε συνεργασία με το Εικαστικό Επιμελητήριο Ελλάδας, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. 

Ηχογράφηση : Coyote Studio
Η μίξη εικόνας – ήχου πραγματοποιείται από τον H. 

Συνεργαζόμαστε κατά καιρούς και με το μικρό παιδικό μουσικό σύνολο της M.K. την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: