Έκλαψε το κλαρίνο του Γιώργου Κωτσίνη για τους νεκρούς των Τεμπών στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα – Ρίγη συγκίνησης από Στ. Δαλιάνη, Φ. Δεληβοριά, Γ. Νέγκα, Απ. Ρίζο (ΒΙΝΤΕΟ)

«Είμαστε εδώ για να θρηνήσουμε και να κλάψουμε, για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας, για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας… Όσο το χρήμα είναι πάνω από τον άνθρωπο θα συμβαίνουν τέτοια εγκλήματα…Είναι ευθύνη μας. Να μην ξεχάσουμε…» – Συγκλονιστικές στιγμές στην απότιση φόρου τιμής στα θύματα των Τεμπών από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο (ΒΙΝΤΕΟ)

Με το κλαρίνο του σε ένα ηπειρώτικο μοιρολόι ο Γιώργος Κωτσίνης ξεκίνησε το μικρό μουσικό πρόγραμμα που ετοίμασε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες, για να αποτίσουν τον δικό τους φόρο τιμής στα θύματα των Τεμπών.

Είμαστε εδώ για να θρηνήσουμε και να κλάψουμε, για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας, για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους, ανέφερε η Σταυρούλα Δαλιάνη και στη συνέχεια τραγούδησε ένα παραδοσιακό μοιρολόι και ένα παραδοσιακό νανούρισμα. Το πρώτο το αφιέρωσε στους νεκρούς των Τεμπών και το δεύτερο σε αυτούς που τους ανέθρεψαν και τους έχασαν.

«Όσο το χρήμα είναι πάνω από τον άνθρωπο θα συμβαίνουν τέτοια εγκλήματα. Να μην αφήσουμε τις ζωές μας στα χέρια τους», δήλωσε από σκηνής ο Απόστολος Ρίζος, τραγουδώντας τη «Μανούλα μου» του Μάνου Χατζιδάκι σε στίχους του Ιακώβου Καμπανέλλη.

Τι να μου κάνουν δάκρυα δυο
Και στεναγμοί σαράντα δυο, μανούλα μου
Τι κι αν το δάκρυ μου νωπό
Βουβό το στόμα και πικρό, μανούλα μου.

Η Γιώτα Νέγκα, ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης στην κιθάρα και ο Ντίνος Χατζηιορδάνου στο ακορντεόν ερμήνευσαν το «Κάποτε θα ‘ρθουν», του Μίκη Θεοδωράκη και του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

«Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα…». Το τραγούδι αυτό εδώ και δέκα μέρες συνοδεύει τις μεγαλειώδες κινητοποιήσεις του λαού μας που απαιτεί να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα, που θρηνεί τα παιδιά που χάθηκαν.

«Είναι στο χέρι μας. Είναι ευθύνη μας. Να μην ξεχάσουμε», τόνισε η Γιώτα Νέγκα πριν κατέβει από τη σκηνή (δείτε πάνω το video).

 

Ο Φοίβος Δεληβοριάς από την πλευρά του στάθηκε στο πόσο τραγικά είναι αυτά που λέγονται από τις τηλεοράσεις, από τα χειραγωγούμενα ΜΜΕ.

«Πάμε δυνατά να σπάσουμε αυτό τον καθρέφτη…» δήλωσε, πριν τραγουδήσει το ομώνυμο τραγούδι.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: