«Έφυγε» ο Γιώργος Σαρρής. Οι νταλίκες χαμηλώνουν τα φώτα τους…

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Σαρρής. Είχε γεννηθεί το 1948 και ήταν αδελφός της Χαρούλας Αλεξίου.

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Σαρρής. Είχε γεννηθεί το 1948 στη Θήβα και ήταν αδελφός της Χαρούλας Αλεξίου.

Ερμηνευτής πολλών λαϊκών τραγουδιών (Χρ. Νικολόπουλου, Τάκη Σούκα, Τάκη Μουσαφίρη κ.ά.), ο Γιώργος Σαρρής ξεχώρισε με την χαρακτηριστική ερμηνεία του στο τραγούδι των Χρ. Νικολόπουλου – Μαν. Ρασούλη «Οι νταλίκες», που έγινε τεράστια επιτυχία τη δεκαετία του ΄80.

Ο Γ. Σαρρής πριν από μερικά χρόνια είχε τραυματισθεί σοβαρά σε τροχαίο και αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα.

«Έφυγε» ο Γιώργος Σαρρής. Οι νταλίκες χαμηλώνουν τα φώτα τους…

“Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά…”

Για τις «Νταλίκες» γράφει ο Θανάσης Γιώγλου: «Mε τα φώτα νυσταγμένα και βαριά….» τραγουδούσε το 1982 ο Γιώργος Σαρρής, με λόγια του Μανώλη Ρασούλη και μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου (…) Και μαζί του τραγουδούσε όλη η Ελλάδα, αφού το τραγούδι ακουγόταν απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη τη χώρα (…) «Οι νταλίκες» μπήκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή στο δίσκο «Παίξε Χρήστο επειγόντως» που κυκλοφόρησε το 1982. Σε αυτό το δίσκο συμμετείχαν η Ελένη Βιτάλη με 4 τραγούδια, ο Δημήτρης Κοντογιάννης με 3, ο Πασχάλης Τερζής με 2 ενώ ο Γιώργος Σαρρής κατείχε τη «μερίδα του λέοντος» με 5 τραγούδια.

Ένα χρόνο μετά, τον Νοέμβρη του 1983, οι «Νταλίκες» έδωσαν το γενικό τίτλο στον πρώτο προσωπικό δίσκο του Γιώργου Σαρρή, που κυκλοφόρησε από τη Minos. Οι στίχοι στα 13 τραγούδια είναι του Μανώλη Ρασούλη, του Μάνου Ελευθερίου, του Λευτέρη Χαψιάδη, του Γιώργου Κλεφτογιώργου, του Δημήτρη Χατζηδιάκου, ενώ ο δίσκος κλείνει με ένα μελοποιημένο ποίημα του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη. Συμμετέχει η Χάρις Αλεξίου τραγουδώντας δυο τραγούδια και κάνοντας δεύτερες φωνές τόσο στις «Νταλίκες» όσο και σε κάποια ακόμα.

«Έφυγε» ο Γιώργος Σαρρής. Οι νταλίκες χαμηλώνουν τα φώτα τους…

Ο Γιώργος Σαρρής με τη Χαρούλα Αλεξίου

(…) Αδικημένο θα χαρακτήριζα με μια λέξη αυτό το δίσκο. Αδικημένο, όσον αφορά την αποδοχή και την αναγνωρισιμότητά των περισσότερων τραγουδιών από το πλατύ κοινό, ενώ δεν υπολείπεται σε τίποτα από άλλες δουλειές του Νικολόπουλου που σήμερα θεωρούνται «κλασικές» και γνώρισαν εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις.

Εκτός από τις «Νταλίκες» υπάρχουν κι άλλα δυο τραγούδια του Ρασούλη. Το «Σαν το φονιά», που κι αυτό προερχόταν από το «Παίξε Χρήστο επειγόντως», αλλά και το «Με ιπτάμενο δίσκο» που πρωτοτραγούδησε το 1981 ο Δημήτρης Κοντογιάννης στο δίσκο «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει».»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: