Εδώ όλοι είμαστε παιδιά κοινής Μητέρας…

Το αδιαχώρητο χτες βράδυ στις συναυλίες hip-hop στο Μαθητικό Στέκι του Φεστιβάλ, με νέους… κάθε ηλικίας να κουνάνε ρυθμικά τα χέρια και να κάνουν «δεύτερες» αλλά πολύ δυνατές φωνές, άλλοτε τραγουδώντας κι άλλοτε φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα.

Το αδιαχώρητο χτες βράδυ στις συναυλίες hip-hop στο Μαθητικό Στέκι του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή. Αρχικά με τη συζήτηση για το hip hop και στη συνέχεια με το Χριστόφορο Ζαραλίκο, ο οποίος έδωσε πάσα στα νεανικά συγκροτήματα που έκαναν νέους …κάθε ηλικίας να κουνάνε ρυθμικά τα χέρια και να κάνουν «δεύτερες» αλλά πολύ δυνατές φωνές άλλοτε τραγουδώντας κι άλλοτε φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα.

«Κανείς δε θέλει να σε βλέπει τέρας.
Δεν έχεις θέση εδώ ούτε και σε καμία οδό
Εδώ όλοι είμαστε παιδιά κοινής Μητέρας»

Στη σκηνή πρώτος ανέβηκε ο Φρανκ με «guest» τον Drugitiz μια συντροφιά που όλο και μεγάλωνε, με τους Rebellion Connection και το Σφάλμα να ανεβαίνουν κι αυτοί για να ενώσουν τις φωνές τους με στίχους ταξικούς κόντρα στην καταπίεση, την κοινωνική αδικία και το φασισμό.

Τη σκυτάλη παρέλαβαν στη συνέχεια οι ΚΘ, κατά κόσμο Κοινοί Θνητοί, με το κοινό να πληθαίνει και να γίνεται το αδιαχώρητο δίπλα στη λίμνη, επιβεβαιώνοντας το κλέψιμο στο μέτρημα

…και με σφιγμένη τη γροθιά, να δίνει την υπόσχεση ότι:

«θα έρθει εκείνη η στιγμή που η φωνή μας θα ακουστεί
και ο δούλος μόνος νικητής στη κεφαλή θα βάζει στέμμα.»

Ακούσαμε το νέο τους κομμάτι και σύντομα θα το μοιραστούμε μαζί σας!

Η συναυλία συνεχίστηκε με τραγούδια από τους Rebellion Connexion και το Σφάλμα.

Και μέχρι να βρεθούμε ξανά στο 46ο,  ανανεώσαμε το ραντεβού μας στους ταξικούς αγώνες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: