Χρήστος Νικολόπουλος και Νίκος Αναγνωστάκης: «Τα Απρόοπτα» (Κύκλος Ά)

Νέος δίσκος σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους του Νίκου Αναγνωστάκη με τη συμμετοχή σπουδαίων ερμηνευτών: Ρίτα Αντωνοπούλου, Ελένη Δήμου, Ιουλία Καραπατάκη, Θοδωρής Κοτονιάς, Γιάννης Κότσιρας, Σταμάτης Κραουνάκης, Μανώλης Λιδάκης, Μίλτος Πασχαλίδης, Ασπασία Στρατηγού, Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Χρήστος Νικολόπουλος και Νίκος Αναγνωστάκης: «Τα Απρόοπτα» (Κύκλος Ά)

(Digital Album & Βιβλίο CD)

Τραγουδούν: Αντωνοπούλου, Δεληβοριάς, Δήμου, Καραπατάκη, Κοτονιάς, Κότσιρας, Κραουνάκης, Λιδάκης, Πασχαλίδης, Στρατηγού, Τσαλιγοπούλου

Νέος δίσκος σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους του Νίκου Αναγνωστάκη με τη συμμετοχή σπουδαίων ερμηνευτών με τη σφραγίδα του Ogdoo Music Group.

Ο πρώτος σημειώνει στο ένθετο του άλμπουμ:

«Υπάρχει ένα κενό σήμερα ανάμεσα στο καθαρό λαϊκό τραγούδι και την σχολή των τραγουδοποιών και το έντεχνο τραγούδι. Αυτό το «χάσμα» έρχονται να γεφυρώσουν τα Απρόοπτα. Και σε αυτό συντελούν και οι ερμηνευτές και οι στίχοι.

Οι πρώτοι αποδέχτηκαν όλοι με χαρά και σεβασμό την πρόσκλησή μου και τους ευχαριστώ. Κέντησα πάνω τους. Πάντα το να γράψω πάνω στο ύφος και τις δυνατότητες των ερμηνευτών, το κατά παραγγελία που λέγαμε παλιά, το θεωρώ θετικό. Παίρνω κι εγώ με τη σειρά μου κίνητρα να γεννήσω νέα πράγματα, να προσφέρω, να δημιουργήσω λαμβάνοντας υπόψιν τα μουσικά ρεύματα των καιρών μας, με τη δική μου όμως αντίληψη, ευαισθησία και ταυτότητα.

Ο Νίκος Αναγνωστάκης είναι προσωπικός μου φίλος. Τα πρώτα τραγούδια που υπέγραψε τα μελοποίησα εγώ. Και τότε είχε ένα σοβαρό περιεχόμενο στο στίχο του. Όμως στο χρόνο έχει εξελιχθεί ακόμη περισσότερο, εντυπωσιακά θα έλεγα. Στα προσόντα του, το πρωτότυπα θέματα τα οποία συλλαμβάνει και με τα οποία καταπιάνεται, ο τρόπος που τα αναπτύσσει και η καλή τεχνική του, οι ωραίες ρίμες του. Κάθε τραγούδι του δίσκου είναι και μια ξεχωριστή, ευρηματική ιστορία».

Ο στιχουργός της έκδοσης τοποθετείται με τη σειρά του:

«Γνωριζόμαστε πάνω από 30 χρόνια, με σχεδόν καθημερινή παρέα, αλλά ακόμη και μετά από τόσα χρόνια γνωριμίας δεν κατάφερα ακόμη να τον απομυθοποιήσω.. Όταν ζεις δίπλα στον Χρήστο έχεις την αίσθηση βρε παιδί μου ότι γίνεσαι κάθε μέρα και καλύτερος άνθρωπος. Πέρα από το μεγάλο του ταλέντο και την δημιουργικότητά του η σεμνότητα του, η εντιμότητά του και η ευαισθησία του είναι μοναδική! Μετά από τόσα χρόνια γνωριμίας μαζί του πιστεύω ακράδαντα ότι αν δεν υπήρχε Ο ΧΡΗΣΤΟΣ μόνο μια προηγμένη φαντασία θα μπορούσε και θα έπρεπε να τον έχει επινοήσει».

Στα «Απρόοπτα» του Χρήστου Νικολόπουλου και Νίκου Αναγνωστάκη δίνουν το παρών ξεχωριστοί ερμηνευτές ενώ έχουμε και μοναδικές εκπλήξεις με την παρουσία πηγαίων συνθετών και τραγουδοποιών. Το ιδιαίτερο στοιχείο είναι ότι όλοι τους απ’ την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν το υλικό και την προσπάθεια των δύο δημιουργών και συμμετείχαν στην ολοκλήρωση της έκδοσης ολόκαρδα και ουσιαστικά.

Με αλφαβητική σειρά, τα «Απρόοπτα» κέντησαν οι:

Ρίτα Αντωνοπούλου, Ελένη Δήμου, Ιουλία Καραπατάκη, Θοδωρής Κοτονιάς, Γιάννης Κότσιρας, Σταμάτης Κραουνάκης, Μανώλης Λιδάκης, Μίλτος Πασχαλίδης, Ασπασία Στρατηγού, Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Καθοριστική η συμβολή του Φώτη Σιώτα στην ενορχήστρωση και οργάνωση της παραγωγής και το εξαιρετικό ομοιογενές τελικό αποτέλεσμα.

Αντίστοιχη και η συμβολή του Βασίλη Νικολόπουλου στην επιμέλεια της παραγωγής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Κώστας Μπαλαχούτης σε σημείωμα του πρόκειται για… Απρόοπτα τραγούδια με προοπτική!

Τα «Απρόοπτα» κυκλοφορούν σε συλλεκτική έκδοση βιβλίου & cd από το Ogdoo Music Group και βρίσκονται στις προθήκες των δισκοπωλείων και επιλεγμένων βιβλιοπωλείων.

Αποκτήσε το Βιβλίο & Cd από το shop.ogdoo.gr εδώ: https://bit.ly/TaAprooptaCdBook

To βιβλίο που συνοδεύει «τα Απρόοπτα», περιέχει πλούσιο υλικό με σπάνιες φωτογραφίες, κείμενα, στίχους και λεπτομέρειες της ηχογράφησης.

Προσεχώς «Τα Απρόοπτα», Κύκλος Α’ θα κυκλοφορήσουν και σε περιορισμένα αντίτυπα αριθμημένων LP σε «βαρύ» βινύλιο 180gr.

 

Το album είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Ακούστε «Τα Απρόοπτα» στο Youtube:

Βρείτε «Τα Απρόοπτα» σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες: https://orcd.co/taaproopta

 

Credits:

Μανόλης Ανδρουλιδάκης: Κλασική – Ακουστική κιθάρα

Νάσος Σιωπήλης: Programing – Πιάνο – Synthesizer

Dasho Kurti: Ακορντεόν

Δημήτρης Τσεκούρας: Κοντραμπάσο

Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος: Κλαρίνο

Ανδρεας Πολυζωγόπουλος: Τρομπέτα – Φλικόρνο

Φώτης Σιώτας: Βιολί – Βιόλα

Παρασκευάς Κίτσος: Κοντραμπάσο

Βαγγέλης Στεφανόπουλος: Πιάνο

Γιάννης Αγγελόπουλος: Τύμπανα

 

Ενορχήστρωση και οργάνωση παραγωγής: Φώτης Σιώτας

Ηχογράφηση / Μίξη / Mastering / Επιμέλεια παραγωγής: Βασίλης Νικολόπουλος

Η ηχογράφηση έγινε στο Studio N (Χρήστος Νικολόπουλος)

Το τραγούδι «Κουράστηκα να σ’ αγαπώ» σε ερμηνεία της Ελένης Τσαλιγοπούλου ηχογραφήθηκε στο Zero Gravity Studios με ηχολήπτη τον Γιώργο Δημητρόπουλο

Μέρος των ηχογραφήσεων πραγματοποιήθηκε στο Φabrika Music Studio με ηχολήπτη τον Νάσο Σιωπήλη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: