«Ανθολογία για κιθάρα» – Η αξεπέραστη μαγεία του ήχου της κιθάρας του Μανόλη Ανδρουλιδάκη

Στο νέο του δίσκο που μόλις κυκλοφόρησε από το «Όγδοο», ο βιρτουόζος της κιθάρας ερμηνεύει 10 αγαπημένα του μουσικά θέματα μεγάλων Ελλήνων συνθετών

Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης, ο κατά πολλούς κορυφαίος στο είδος του κλασικός κιθαρίστας αυτή τη στιγμή, καταθέτει την υψηλή τέχνη του παρουσιάζοντας τον καινούργιο του δίσκο για κιθάρα.

Ερμηνεύει 10 αγαπημένα του μουσικά θέματα μεγάλων Ελλήνων συνθετών και επιβεβαιώνει με τρόπο εμφατικό την αξεπέραστη μαγεία του ήχου της κιθάρας.

Ο ίδιος ο συνθέτης, ενορχηστρωτής και δεξιοτέχνης της κιθάρας γράφει στο σημείωμά του για την έκδοση:

“Επέλεξα τα συγκεκριμένα κομμάτια, επειδή τα αγαπώ και γιατί προσφέρονται γι’ αυτό που ανέκαθεν στόχευα: την ψευδαίσθηση ενός ευρύτερου μουσικού συνόλου. Επεδίωξα η κιθαριστική απόδοση του κομματιού να είναι κοντά στην αισθητική του εκάστοτε συνθέτη, ακόμη και στο πάντρεμα του Bach με τον Σαββόπουλο.

Έτσι προέκυψε η καταγραφή αυτών των αγαπημένων μουσικών κομματιών και όχι ως άλλος ένας κρίκος μιας αέναης δισκογραφικής ρουτίνας χάριν κάποιας ματαιόδοξης καλλιτεχνικής παρουσίας.

Ελπίζω ότι οι κορυφαίοι μελωδοί αυτής της συλλογής θα απολαύσουν αυτήν την εκδοχή των έργων τους και αυτοί που έφυγαν δεν θα φανούν προδομένοι από την αντιμετώπισή τους στην «Ανθολογία» μου”

«Ανθολογία για κιθάρα»

1.Τι έπαιξα στο Λαύριο – Διονύσης Σαββόπουλος

πάνω σε διασκευή του Praeludium 1, BWV846 του J.S.Bach, για 2 κιθάρες

2.Ζηλεύει η νύχτα – Ορφέας Περίδης

3.Για που το ‘βαλες καρδιά μου για 2 κιθάρες – Ορφέας Περίδης

4.Ξενιτεμένο μου πουλί -Χρήστος Λεοντής

5.Νανούρισμα (θα κεντήσω) – Μάνος Λοΐζος

6.Τα δειλινά Γιώργος Ζαμπέτας

7.Μοιάζεις κι εσύ σαν θάλασσα – Μανώλης Χιώτης

8.Ματωμένο φεγγάρι – Μίκης Θεοδωράκης

9.Η νύχτα – Σταύρος Ξαρχάκος

10.Σουίτα από τη Γειτονιά των αγγέλων εκδ.2021- Μίκης Θεοδωράκης

«Ανθολογία για κιθάρα» – Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης στο «Για που το ‘βαλες καρδιά μου» του Ορφέα Περίδη:

Η «Ανθολογία για κιθάρα» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε cd, βρίσκεται στις προθήκες των δισκοπωλείων και των αλυσίδων λιανικής και είναι διαθέσιμη ψηφιακά σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Το cd μπορείτε επίσης να το προμηθευτείτε εύκολα και γρήγορα ακολουθώντας αυτό τον σύνδεσμο: https://bit.ly/anthologiagiakithara 

Βρείτε το “ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ για κιθάρα” σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες → https://orcd.co/anthologiagiakithara 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: