Το Charlie Hebdo σκυλεύει τη μνήμη του μικρού Αϊλάν

Μια “γελοιογραφία” του περιοδικού αναρωτιόταν μερικούς μήνες μετά τον τραγικό θάνατο του παιδιού “-Τί θα έκανε ο Aylan, αν δεν πνιγόταν;” και μέσω της εικόνας έδινε ταυτόχρονα και την απάντηση. Μάλλον… θα κυνηγούσε κώλους.

Ακριβώς επειδή πάντα, είναι του κάθε παρόντος η κουβέντα για το τι είναι σάτιρα και ποια τα όριά της -μιας και η σάτιρα αφορά την επικαιρότητα στο διηνεκές της- οφείλεται μια συγκεκριμένη υπενθύμιση για την μυλόπετρα της αντίδρασης, που λέγεται Charlie Hebdo και που ομοίως “είχε κάνει σάτιρα” ακόμα και στην περίπτωση του μικρού Αϊλάν. Με μια “γελοιογραφία”, που αναρωτιόταν “-Τί θα έκανε ο Aylan, αν δεν πνιγόταν;” και μέσω της εικόνας δίνοντας ταυτόχρονα και την απάντηση. …Μάλλον θα κυνηγούσε κώλους.

Οι τύποι του Charlie Hebdo ζέχνουν σωβινισμό και δε διστάζουν, ακόμη και να σκυλεύσουν, για να “κάνουν σάτιρα” και να πουλήσουν “τέχνη”. Ίσως αν τα φράγκα ήταν περισσότερα και η φήμη μεγαλύτερη, να δούλευαν και σε καμμιά ΜΚΟ μες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Ποτέ δεν ξέρεις.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: