Ζόγια Κοσμοντεμιάνσκαγια – Στην Ουκρανία γκρέμισαν το άγαλμά της, στην Ελλάδα την τιμούμε – Η συγκλονιστική ταινία για τη γυναίκα-σύμβολο ενάντια στο ναζισμό, στο STUDIO για δυο μόνο προβολές

Γερμανοί: Που είναι ο Στάλιν;
Ζόγια: Στο πόστο του.
Γερμανοί: Ποιος είναι ο σκοπός σας;
Ζόγια: Να σας συντρίψουμε!
«Υπάρχουν διακόσιοι εκατομμύρια από μας, δεν μπορείτε να μας κρεμάσετε όλους…»

Ζόγια Κοσμοντεμιάνσκαγια – Ηρωίδα της Σοβιετικής Ένωσης. Εκτελέστηκε από Ναζί δια απαγχονισμού σε ηλικία 18 ετών. Την υπέβαλαν σε φρικώδη και ανήκουστα βασανιστήρια αλλά δεν έσπασε…

Γερμανοί: Που είναι ο Στάλιν;
Ζόγια: Στο πόστο του.
Γερμανοί: Ποιος είναι ο σκοπός σας;
Ζόγια: Να σας συντρίψουμε!

«Υπάρχουν διακόσιοι εκατομμύρια από μας, δεν μπορείτε να μας κρεμάσετε όλους…»

Στην Ουκρανία έριξαν το άγαλμα της Ζόγια. Στην Ελλάδα την θυμόμαστε και την ΤΙΜΟΥΜΕ

Η NEW STAR παρουσιάζει στο STUDIO για δυο μόνο προβολές, μια από τις πιο φημισμένες ταινίες της χρυσής εποχής του σοβιετικού σινεμά:

ZOΓΙA  Σοβιετική Ένωση – 1944 – Ασπρόμαυρη  (95΄)

Η αληθινή ιστορία της Zoya Kosmodemyanskaya, μίας από τις πιο αγαπημένες εθνικές ηρωίδες της Σοβιετικής Ένωσης κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου.

Με την υπογραφή του μαέστρου του είδους Λεβ Αρνσταμ.

Η ιστορία της «Ρωσίδας Ζαν ντ’ Αρκ», της γυναίκας – συμβόλου του αγώνα ενάντια στον ναζισμό, το κορίτσι που ενέπνευσε χιλιάδες γυναίκες μετά τον μαρτυρικό της θάνατο.

Η παρτιζάνα «Τάνια», η πρώτη γυναίκα που αναδείχθηκε ποτέ «Εθνικός Ήρωας» στη Σοβιετική Ένωση στις 16 Φεβρουαρίου, 1942, τρεισήμισι μήνες μετά τον θάνατό της…

Τα επόμενα χρόνια, αμέτρητοι δρόμοι, δεκάδες κολχόζ και πρωτοπόρες σοβιετικές οργανώσεις ονομάστηκαν Zoya Kosmodemyanskaya.

Επίσης Σοβιετικοί ποιητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες και γλύπτες αφιέρωσαν τις εργασίες τους στη Ζόγια, που ήταν γνωστή και με το όνομα Τάνια (ήταν το παρτιζάνικο όνομά της).

Επίσης χτίστηκε ένα μνημείο προς τιμήν της όχι μακριά από το χωριό της, το Petrischevo (το κατασκεύασαν οι γλύπτες Α. Ikonnikov και Β.Α. Feodorov).

«Δεν φοβάμαι το θάνατο, σύντροφοι! Είναι μεγάλο πράγμα να πεθάνει κάποιος για τους ανθρώπους του, για τους συντρόφους του…»

Η υποβλητική μουσική του Σοστακόβιτς εντείνει τη δραματική διάσταση των εικόνων, που απαθανατίζουν τη ζωή μιας έξω από τα κοινά δεδομένα ηρωίδας, η οποία εξέφρασε όσο κανείς άλλος την εποχή της.

Η ταινία γυρίστηκε προτού τελειώσει ο πόλεμος.

ΠΕΜΠΤΗ 27/4 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/4 στις 18.00

STUDIO new star art cinema:

ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 33 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Τηλ 210-8640054 –6932479731

Δείτε ακόμα:

“Σύντροφοι η νίκη είναι δική μας” – Η θυσία της κομσομόλας Ζόγια Κοσμοντεμιάνσκαγια

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: