Το ντοκιμαντέρ προπαγάνδα

Η Προπαγάνδα (2012, Βόρεια Κορέα) είναι ένα ντοκιμαντέρ που με τον τίτλο του εξηγεί εκ των προτέρων αυτό που θα ακολουθήσει: Τον τρόπο με τον οποίο η Δύση χειραγωγεί τους πολίτες της – Δείτε το στην Κατιούσα για πρώτη φορά με ελληνικούς υπότιτλους!

Η Προπαγάνδα (2012, Βόρεια Κορέα) είναι ένα ντοκιμαντέρ που με τον τίτλο του εξηγεί εκ των προτέρων αυτό που θα ακολουθήσει: Τον τρόπο με τον οποίο η Δύση χειραγωγεί τους πολίτες της.

Το ντοκιμαντέρ που παρουσιάζεται από έναν ανώνυμο Βορειοκορεάτη Καθηγητή ψυχολογίας, αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους η προπαγάνδα εξασθενεί ηθικά, χειραγώγει πολιτικά και οδηγεί στον υπερ-καταναλωτισμό τον Δυτικό κόσμο. Με κεφάλαια, όπως “Ξαναγράφοντας την Ιστορία”, “Διαφημίζοντας” και η “Λατρεία των Διάσημων” ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια σειρά από τις πιο ντροπιαστικές δυτικές υπερβολές: την παγκοσμιοποίηση και τον “ψυχολογικό πόλεμο” στα χέρια των πολυεθνικών, καταναλωτές με εμμονές στην αγορά “αγαθών” και την αποτυχία της δημοκρατίας. Μετά έρχεται η κουλούρα της “υφαρπαγής” του 1% του πληθυσμού σε βάρος του υπόλοιπου 99%, η ηθική κατάπτωση της Πάρις Χίλτον, ανήθικες εκπομπές στην τηλεόραση, βίαιες ταινίες και παιχνίδια. Σε κάποιο σημείο του ντοκιμαντέρ (1:34:22) υπάρχει και ξυλοδαρμός του υπουργού και βουλευτή Κώστα Χατζηδάκη το 2010!

Προς το τέλος του ντοκιμαντέρ ο ρόλος της Β. Κορέας γίνεται ξεκάθαρος: η χώρα προσφέρεται ως αρχηγείο κατά της καταναλωτικής σκλαβιάς και της απληστίας παγκοσμίως.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο σοσιαλισμός του 20ου αιώνα ήρθε σε οικονομική, στρατιωτική πολιτιστική κ.ο.κ αντιπαράθεση με το σύστημα της ελεύθερης οικονομίας και πέτυχε αρκετές νίκες. Εκεί όμως που υστέρησε ήταν στον τομέα της προπαγάνδας. ‘Έτσι το ντοκιμαντέρ αυτό είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να αγνοηθεί. 

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται για πρώτη φορά με ελληνικούς υπότιτλους!

 

Δείτε το βίντεο:

Στάθης – Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: