Μάρτιν Σκορσέζε για ταινίες της Marvel: «Αυτό δεν είναι κινηματογράφος»

Η συγκεκριμένη δήλωση πέρα από τη βαρύτητα που έτσι κι αλλιώς έχει η άποψη του σπουδαίου δημιουργού, έρχεται τη στιγμή που στις κινηματογραφικές αίθουσες παίζεται η πολυσυζητημένη ταινία Joker, ταινία επηρεασμένη από τις ταινίες του Σκορσέζε, που είναι βασισμένη σε ήρωα των κόμικς της DC.

Όταν μιλάει για σινεμά ο Μάρτιν Σκορσέζε, ένας από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες στην ιστορία του κινηματογράφου, οφείλεις αν μη τι άλλο να ακούς την άποψή του. Μιλώντας σε γνωστό περιοδικό, ο μεγάλος σκηνοθέτης δήλωσε για τις ταινίες της Marvel που σπάνε το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ εισιτηρίων:

«Προσπάθησα να τις δω, αλλά αυτό δεν είναι κινηματογράφος. Ειλικρινά, το πιο κοντινό πράγμα που μπορώ να σκεφτώ, όσο καλοφτιαγμένες και να είναι και με τους ηθοποιούς να κάνουν το καλύτερο που μπορούν κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι τα θεματικά πάρκα. Δεν είναι ο κινηματογράφος του ανθρώπου που προσπαθεί να μεταφέρει συναισθηματικές, ψυχολογικές εμπειρίες σε ένα άλλο ανθρώπινο ον».

Η συγκεκριμένη δήλωση πέρα από τη βαρύτητα που έτσι κι αλλιώς έχει η άποψη του σπουδαίου δημιουργού, έρχεται τη στιγμή που στις κινηματογραφικές αίθουσες παίζεται η πολυσυζητημένη ταινία Joker, ταινία επηρεασμένη από τις ταινίες του Σκορσέζε, που είναι βασισμένη σε ήρωα των κόμικς της εταιρείας DC (με τη Marvel αποτελούν τις δυο μεγαλύτερες διεθνώς εταιρείες κόμικς) και αναφέρεται στο ζήτημα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ και της χρηματοδότησης πολιτικών εκστρατειών από τη ΝRA (Εθνική Ένωση Όπλων).

Οι πρώτες αναφορές πριν γυριστεί η ταινία περιλάμβαναν τον Μάρτιν Σκορσέζε ως παραγωγό, κάτι που τελικά δεν συνέβη. Ο μεγάλος σκηνοθέτης όμως εμπλέκεται έμμεσα στην παραγωγή του Joker (συμμετέχει κορυφαίος συνεργάτης του), ενώ είχε συναντήσεις και με τον σκηνοθέτη Τοντ Φίλιπς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Με βάση και τη χρονική στιγμή που εκφράζεται ο  Σκορσέζε για τις ταινίες της Marvel, δεν αποφεύγεται ο συνειρμός η δήλωσή του να εντάσεται στον πόλεμο των πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που εκτυλλίσεται μεταξύ των δυο εταιρειών…

Και όλα αυτά ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η πρεμιέρα τον Νοέμβρη της νέας ταινίας του Μάρτιν Σκορσέζε The Irishman (Ο Ιρλανδός), με θέμα την εξαφάνιση το 1975 του διάσημου Αμερικανού συνδικαλιστή Τζίμι Χόφα που διαπλεκόταν με την πολιτική-οικονομική εξουσία και συνεργαζόταν με το οργανωμένο έγκλημα (μαφία). Στον «Ιρλανδό» ο Σκορσέζε συνεργάζεται με τα ιερά τέρατα του παγκόσμιου κινηματογράφου Ρόμπερτ ντε Νίρο (πρωταγωνιστής πολλών ταινιών του Σκορσέζε όπως οι αριστουργηματικές Ταξιτζής, Οργισμένο είδωλο, Τα καλά παιδιά, Ο βασιλιάς της κωμωδίες κ.ά., ενώ πρωταγωνιστεί και στο Joker), Αλ Πατσίνο, Τζο Πέσι, Χάρβεϊ Καϊτέλ και με άλλους ηθοποιούς.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: