“Λαϊκοί βάρδοι – Στιγμές από τη ζωή τους και τη ζωή μας” – Μια ταινία για τον Πάνο Γεραμάνη στο Cine “Πετρούπολις”

Ο Πάνος Γεραμάνης μέσα από την καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του, των θρυλικών «Λαϊκών Βάρδων», παρουσιάζει τους σπουδαιότερους, συχνά ξεχασμένους, ήρωες του Ελληνικού Λαϊκού Τραγουδιού – Από την Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης – Είσοδος ελεύθερη

Cine “Πετρούπολις” 2024. Για ένα ακόμη καλοκαίρι η Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης βρίσκεται κοντά μας, με ταινίες μυθοπλασίας, ψυχοδράματα, κοινωνικές, περιπέτειες, κωμωδίες, παιδικές, επιστημονικής φαντασίας, αλλά και αρκετά ντοκιμαντέρ, που θα μας κρατήσουν συντροφιά τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες. Και φέτος όμορφα καλοκαιρινά κινηματογραφικά ταξίδια, με έναρξη το Σάββατο 1 Ιούνη – 5 μέρες προβολών με ελεύθερη είσοδο (το πρόγραμμα δείτε εδώ).

Την Κυριακή 2 Ιούνη 2024 θα προβληθεί η ταινία “Λαϊκοί βάρδοι – Στιγμές από τη ζωή τους και τη ζωή μας ” και θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη Θάνο Κουτσανδρέα και τους συντελεστές της ταινίας – Είσοδος ελεύθερη.

Λαϊκοί βάρδοι – Στιγμές από τη ζωή τους και τη ζωή μας

Ελλάδα (2023) | Διάρκεια: 109′ | Σκηνοθεσία: Θάνος Κουτσανδρέας | Αφήγηση: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ηλέκτρα Γενατά

Ο αξέχαστος Πάνος Γεραμάνης μέσα από την καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του, των θρυλικών «Λαϊκών Βάρδων», παρουσιάζει τους σπουδαιότερους, συχνά ξεχασμένους, ήρωες του Ελληνικού Λαϊκού Τραγουδιού.

Καθημερινά, επί 16 συνεχόμενα χρόνια, ακούσαμε πλήθος από ανέκδοτες ιστορίες διάσημων τραγουδιστών και τραγουδιστριών, εκμυστηρεύσεις, αλλά και παρατράγουδα, που συνθέτουν τις μνήμες της χρυσής εποχής του ελληνικού πενταγράμμου.

Ο χαμογελαστός Πάνος Γεραμάνης, με την επιμονή και την αυταπάρνησή του, μας παρουσιάζει ένα παλίμψηστο της μουσικής λαϊκής μας παράδοσης, που συνοδεύεται από τις παιδικές του αναμνήσεις και τα πρώτα χρόνια της προσωπικής του πορείας στις εφημερίδες και στο ραδιόφωνο.

📍Η ταινία προβλήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας 2023 #AIFF και στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (7-17 Μαρτίου 2024) #TiDF26

Ο σκηνοθέτης

Γεννήθηκε στο Χαλάνδρι το 1956. Σπούδασε Μαθηματικός και παράλληλα ασχολήθηκε με την Φωτογραφία και την Μουσική. Το 1982 πήγε στο Παρίσι για μεταπτυχιακές σπουδές. Παράλληλα, σπούδασε ήχο και εικόνα στην École Supérieure de Réalisation Audiovisuelle. Iδρυτικό μέλος της κινηματογραφικής εταιρείας παραγωγής, Horme Pictures. Συμμετέχει σε διαφόρων ειδών μουσικές παραγωγές, κυρίως στην Ελληνική Ραδιοφωνία.

📹Φιλμογραφία

2010 Στην κορυφή της δεξιοτεχνίας

2012 Γιάννης Τατασόπουλος (μμ)

2014 Αναμονή (μμ μυθοπλασίας)

2015 Στην Μυρτώ – Το Τελευταίο αντίο (μμ)

2023 Λαϊκοί βάρδοι – Στιγμές από τη ζωή τους και τη ζωή μας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: