Εμπειρίες πίσω από το φακό #4

Φωτογραφικά στιγμιότυπα των περασμένων ημερών, από την καρδιά της Ευρώπης, όπως τα κατέγραψε ο φακός του Άρη Οικονόμου.

1. Πριν από μερικές εβδομάδες μία οργάνωση Αλβανών στο Βέλγιο διοργάνωσε μία συγκέντρωση για να καταδικάσει την κατάσταση στην ΠΓΔΜ.  Όπως ήταν αναμενόμενο, η συμμετοχή ήταν χαμηλή. Ανάμεσα στους διαδηλωτές, ήταν πολλά παιδιά και αρκετοί οικοδόμοι.  Παντού σημαίες με τον μαύρο δικέφαλο, παραδοσιακά λευκά καπέλα και «πύρινοι» λόγοι στα αλβανικά. Στο βάθος, ένα βανάκι με το λογότυπο του UCK (Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου).

Εμπειρίες πίσω από το φακό #4

2. Ημιμαραθώνιος Βρυξελλών. Αφετηρία το μνημείο για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Βελγίου. Ένα επιβλητικό μνημείο που θυμίζει την πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο. Εδώ, οι σχεδόν 40.000 συμμετέχοντες περιμένουν την έναρξη.

Εμπειρίες πίσω από το φακό #4

3. Η πριγκίπισσα Αστρίντ σημαίνει την έναρξη του Ημιμαραθωνίου. Ο Πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ,  όχι μόνο φοβήθηκε από τον πυροβολισμό, αλλά επηρεάστηκε και η ακοή του όπως κατέγραψε την επόμενη ημέρα το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Euronews.

Εμπειρίες πίσω από το φακό #4

4. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, βρίσκεται στον 13ο όροφο του ιστορικού κτιρίου όπου στεγάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εδώ, ο νέος Γάλλος υπουργός οικονομικών, Μπρούνο Λε Μερ, στην πρώτη του επίσημη συνάντηση με το Γιούνκερ, ως υπουργός της κυβέρνησης του Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν.

Εμπειρίες πίσω από το φακό #4

5. Εδώ και ένα χρόνο τα σωματεία στο μη κερδοσκοπικό κλάδο κινητοποιούνται μαζικότατα, αφενός για την καινούρια Συλλογική Σύμβαση και αφετέρου για την αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησής τους. Ο συγκεκριμένος κλάδος περιλαμβάνει υπάλληλους στον κλάδο της υγείας, στα πνευματικά κέντρα, στον αθλητισμό, στα φροντιστήρια. Η βελγική κυβέρνηση έχει ανοίξει μέτωπο με τον κλάδο με στόχο τη συρρίκνωσή του. 

Εμπειρίες πίσω από το φακό #4

6. Οι κινητοποιήσεις ενάντια στο ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα άφησαν το αποτύπωμά τους.

Εμπειρίες πίσω από το φακό #4

7. Άντε να έρθει καλοκαίρι …

Εμπειρίες πίσω από το φακό #4

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: