«Φως στα σκοτάδια…» – Τεράστια διαδήλωση διεκδίκησης και αλληλεγγύης η λαοθάλασσα στο πάρκο “Αντ. Τρίτσης” την πρώτη μέρα του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Χιλιάδες λαού και νεολαίας κατέκλυσαν το πάρκο «Αντ. Τρίτσης» την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή». Από την πρώτη μέρα η ροή του κόσμου ήταν ατέλειωτη, προμηνύοντας για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες.

Χιλιάδες λαού και νεολαίας κατέκλυσαν το πάρκο «Αντ. Τρίτσης» την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή».

Ήταν μια τεράστια συγκέντρωση διεκδίκησης και αλληλεγγύης. Από την πρώτη μέρα η ροή του κόσμου ήταν ατέλειωτη, προμηνύοντας για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες.

Τον πρώτο λόγο τον είχαν και πάλι χιλιάδες νέοι και νέες, μαθητές και μαθήτριες -ιδιαίτερα από τις γειτονιές των δυτικών συνοικιών- φοιτητές και φοιτήτριες, νέοι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, αλλά και άνθρωποι μεγαλύτερων ηλικιών. Το πρωί συναντήθηκαν στα απεργιακά συλλαλητήρια ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα, το απόγευμα και το βράδυ στο 49ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή».

Χιλιάδες έσμιξαν όλους τους χώρους του Φεστιβάλ… Στις συζητήσεις, που διεξάγονταν σχεδόν ταυτόχρονα σε τέσσερα στέκια. Στις μουσικές σκηνές, που είχαν να δώσουν την απάντηση σε κάθε γούστο. Στις εκθέσεις, όπως την κεντρική για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, που προσέλκυσε από νωρίς το ενδιαφέρον, με τις οργανωμένες ξεναγήσεις να διαδέχονται η μια την άλλη. Στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής». Και βέβαια στην «πολιτεία» της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που γίνεται «τοπόσημο» στον χώρο του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή».

Περιηγηθείτε στο πλούσιο ρεπορτάζ του 902.gr :

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: