“Εσείς πλύνατε τα χέρια σας;” – Ένα εικαστικό με αφορμή το Κρανίδι

“Έχετε ακούσει ποτέ για την ελληνική φιλοξενία; Όχι γι’ αυτή που έχετε διαβάσει στα σχολικά βιβλία αλλά γι αυτή που προσφέρεται σημερα απλόχερα σε ανθρώπους που πολλοί τους χαρακτηρίζουν “λαθραίους”.” Η Νεφέλη Κυριακου, νέα καλλιτέχνης από τη Θεσσαλονίκη, δημιούργησε ένα έργο εμπνευσμένο από την κατάσταση στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι.

Η Νεφέλη Κυριακου, νέα καλλιτέχνης από τη Θεσσαλονίκη, δημιούργησε ένα έργο εμπνευσμένο από την κατάσταση στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι. Συνοδεύεται από ένα κείμενο γραμμένο από την ίδια αποτελώντας ένα ενιαίο σύνολο.

“Σ’ ένα Γαλαξία όχι πολύ μακριά από εδώ, η φιλοξενία έχει διαφορετικό νόημα από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Έχετε ακούσει ποτέ για την ελληνική φιλοξενία; Όχι γι’ αυτή που έχετε διαβάσει στα σχολικά βιβλία αλλά γι αυτή που προσφέρεται σήμερα απλόχερα σε ανθρώπους που πολλοί τους χαρακτηρίζουν “λαθραίους”. Για όποιους δε γνωρίζουν σε τι αναφέρομαι θα δώσω κάποιες λέξεις κλειδιά: πρόσφυγες, στρατόπεδα φιλοξενίας μεταναστών, Ε.Ε., πόλεμος, φτώχεια, εμπορία ανθρώπων, εξαθλίωση.
Καλώς ήρθατε στον 21ο αιώνα, σ’ ένα Γαλαξία όχι μακριά από δω…”

“Εσείς πλύνατε τα χέρια σας;”
Μολύβι και σπρέι σε χαρτί
60*84 εκ
2020

Μπορείτε -και εμείς θα λέγαμε επιβάλλεται- να επισκεφτείτε το προφίλ της Νεφέλης στο instagram – @nefeli.kyriacou.artist – για να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα της αξιόλογης δουλειάς της.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: