Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών: Δεν έχουμε αυταπάτες για την νέα διοίκηση του ΣΕΗ – Στρέφουμε τους προβολείς στα δικαιώματά μας. Συνεχίζουμε!

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών για τα αποτελέσματα των εκλογών του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογές του σωματείου μας, αλλά και όσους δεν τα κατάφεραν είτε  λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των 72 ευρώ , είτε λογω διαγραφής τους από το σωματείο με βάση την τελευταία απόφαση της προηγούμενης διοίκησης. Παρά τα εμπόδια που ύψωσαν ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ-ΑΕΝΑΗ η συμμετοχή των συναδέλφων μας στις εκλογές του σωματείου μας ήταν για δεύτερη συνεχόμενη φορά μεγάλη και ελπιδοφόρα. Πιστεύουμε πως το επόμενο διάστημα είναι ανάγκη η δράση να γίνει ακόμα πιο ουσιαστική σε όλες τις διαδικασίες του ΣΕΗ, συνελεύσεις, κινητοποιήσεις.

Το αποτέλεσμα της ΔΕΗ αποτυπώνει μία δυναμική που μπορεί να αποτελέσει ελπίδα μπροστά στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται στο επάγγελμα μας και όχι μόνο. Οι συνάδελφοι που δώσαμε αυτή την μάχη μαζί αλλά και όσοι εμπιστεύτηκαν τις δυνάμεις μας, μπορούμε να βγούμε μπροστά και να αντιπαλέψουμε μαζί με όλο το λαό, το κύμα ακριβείας, την εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, την αγωνία της επιβίωσης, την ανεργία. Προτεραιότητα για μας αποτελεί η οργάνωση της πάλης για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλους τους χώρους και ιδιαίτερα στο ελεύθερο θέατρο και στο χώρο του οπτικοακουστικού.

Ταυτόχρονα δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις να μην περάσει ο έλεγχος και η λογοκρισία στη συνδικαλιστική δράση, μέσα από ένα πλέγμα νόμων, όπως είναι ο νόμος Χατζηδάκη.  Να μπλοκαριστεί ο κώδικας δεοντολογίας στα κρατικά θέατρα, που βάζει περαιτέρω εμπόδια στην καταγγελία κακοποιητικών συμπεριφορών και εξισώνει το θύμα με το θύτη, απαξιώνει και υπερισχύει της ίδιας της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Προετοιμάζουμε τον κλάδο απέναντι στο νέο ασφαλιστικό έκτρωμα, που έρχεται άμεσα για τους καλλιτέχνες, από αυτή ή την επόμενη κυβέρνηση.

Η δυναμική και η εμπιστοσύνη στην ανυπότακτη αγωνιστική μας στάση εκφράστηκε και με πρωτιά στην κάλπη για τους αντιπροσώπους στο συνέδριο της ομοσπονδίας μας. Η αλλαγή των συσχετισμών στην ΠΟΘΑ αποτελεί όρο για την συνένωση και την οργάνωση του καλλιτεχνικού κινήματος σε κατεύθυνση σύγκρουσης με κυβερνήσεις, εργοδοσία και κρατικούς μηχανισμούς, ΜΜΕ.

Δεν έχουμε αυταπάτες για την νέα διοίκηση. Και αυτή τη φορά είμαστε σίγουροι ότι θα συνεργαστούν βάζοντας εμπόδια στην οργάνωση του κλάδου σε μια κατεύθυνση διεκδίκησης, ουσιαστικών όρων για το επάγγελμα υπέρ των εργαζομένων ηθοποιών.  Όπως άλλωστε έκαναν την προηγούμενη διετία σε αγαστή συνεργασία με κρατικούς διευθυντές υπουργούς και εργοδότες.

Γι’ αυτό και καλούμε όλο τον κλάδο, ανεξάρτητα από το αν, τι και ποιόν ψήφισε να μην απογοητευτεί και να μην ταυτίσει το σωματείο με την διοίκηση του. Οι δυνάμεις μας, η δύναμη του καθενός από μας,  σπάζοντας τη λογική της ανάθεσης, μπορούν να διαμορφώσουν όρους οργάνωσης και διεκδίκησης μέσα από τις διαδικασίες του σωματείου, αγωνιστικές πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις, γενικές συνελεύσεις. Άλλος δρόμος δεν μπορεί να υπάρξει από το να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Στρέφουμε τους προβολείς στα δικαιώματά μας. Συνεχίζουμε!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: