Δε θα μας χορέψουν αυτοί στο ταψί… – Ανοιχτό μάθημα φλαμένκο στο Πεδίο του Άρεως από την ΚΝΕ!

“Ως εδώ! Σπάμε τον φόβο, δίνουμε τρόπο στην οργή” – Το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ γεμίζει με χρώμα και δημιουργία την πόλη!

Το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ βάζει το σύνθημα: “Ως εδώ! Σπάμε τον φόβο – δίνουμε… τρόπο στην οργή!” και ξεκινά μια σειρά πολιτιστικές δραστηριότητες στις γειτονιές της Αθήνας, στέλνοντας μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης με έναν διαφορετικό τρόπο: συμβολικά υπαίθρια μαθήματα, μουσικές παρεμβάσεις και δημιουργικές δράσεις.

Η αρχή έγινε χτες στο Πεδίο του Άρεως, με το τμήμα flamenco του Στεκιού να δίνει ένα ανοιχτό, υπαίθριο μάθημα, που μαγνήτισε τους περαστικούς και τους επισκέπτες του πάρκου -κάποιοι απλώς παρακολουθούσαν, άλλοι χόρευαν από τις θέσεις τους, ενώ οι πιο θαρραλέοι συμμετείχαν κιόλας. Παράλληλα, μέλη της Οργάνωσης έκαναν εξόρμηση και συζήτησαν με τον κόσμο για την ανάγκη λήψης μέτρων για τη δημόσια υγεία, αλλά και τους χώρους πολιτισμού.

Το μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού του ΚΣ της ΚΝΕ, Άννα Λουκίδη-Ανδρέου, δήλωσε τα εξής:

Εγκαινιάζουμε σήμερα με τη συμβολική αυτή δράση μια σειρά πρωτοβουλιών του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα, κάτω από το σύνθημα: Ως εδώ! Σπάμε τον φόβο, δίνουμε τρόπο στην οργή. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να στείλουμε το δικό μας μήνυμα διεκδίκησης της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση της υγείας και των νοσοκομείων, δεν έχει πάρει κανένα μέτρο εδώ και έναν χρόνο για τους χώρους πολιτισμού. Από την άλλη μεριά εντείνει την καταστολή, στέλνει περιπολίες αστυνομικού χαρακτήρα στις γειτονιές.

Εμείς ενώνουμε τη φωνή μας με τους κατοίκους και τη νεολαία της περιοχής. Διεκδικούμε μέτρα για την υγεία, αλλά και χώρους πολιτισμού και αναψυχής, δημιουργική διέξοδο για τον ελεύθερο χρόνο μας.

Οι δράσεις της ΚΝΕ συνεχίζονται τον Απρίλιο και μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί οι εξής:

– Σάββατο 3 Απρίλη, στις 11.00, στο Θησείο: Υπαίθριο μάθημα σχεδίου.

– Σάββατο 3 Απρίλη, στις 12.00, στη Νέα Σμύρνη: Ανοιχτό μάθημα latin.

– Σάββατο 10 Απρίλη, στις 17.00, στην πύλη Ζωγράφου του ΕΜΠ: Μουσική παρέμβαση

– Σάββατο 17 Απρίλη,  στις 17.00, στο Άλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο): Μουσική παρέμβαση

Το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα απευθύνει κάλεσμα σε νέες ομάδες και καλλιτέχνες να στηρίξουν αυτές τις πρωτοβουλίες. Να έρθουν σε επαφή με το Στέκι και να πάρουν ενεργά μέρος με τις δικές τους ιδέες και προτάσεις!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: