“Αγώνας, σύγκρουση, αλληλεγγύη! – Να αφήσουμε τα σκ… πίσω”

Οι ηθοποιοί του ΣΕΗ στέλνουν τα δικά τους μηνύματα για το σωματείο και τον κόσμο, που δε γίνεται να αλλάξει χωρίς αγώνα και αλληλεγγύη.

Η Ιωάννα Μπιλίρη δίνει το δικό της μήνυμα μετά μουσικής για τους ηθοποιούς στην εποχή του κορονοϊού, φοράει τη μάσκα της και μας θυμίζει ότι χρησιμεύουν και για τα δακρυγόνα…

Με την ευκαιρία αυτή, παραθέτουμε μερικά ακόμα μηνύματα ηθοποιών που ανέβηκαν τις δύο τελευταίες βδομάδες στο κανάλι του ΣΕΗ στο YouTube.

Θα ορθοποδήσουμε, θα αγωνιστούμε και θα σταθούμε ξανά στα πόδια μας. Θα γεμίσουμε τους δρόμους και τα θέατρα με ζωή. Πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας, να αγωνιστούμε, γιατί χωρίς αγώνα, δε γίνεται τίποτα.

Το μήνυμα του Τάσου Σωτηράκη

Τις δύσκολες αυτές ώρες, εμπιστευόμαστε το Σωματείο μας.

Το μήνυμα του Άκη Σακελλαρίου

Ένας καλλιτέχνης επιβάλλεται να αγωνιά για την τύχη και τα δικαιώματα των συνανθρώπων του. Ένας καλλιτέχνης επιβάλλεται να δηλώνει αλληλέγγυος. Χτίζουμε τείχος αλληλεγγύης.

Το μήνυμα του Στέλιου Μάινα

Χτίζουμε δίκτυο αλληλεγγύης, όχι μόνο για σήμερα, αλλά και για τους μήνες που ακολουθούν. Δεν είμαστε μόνοι. Άλλωστε ποτέ τα σώματα των ανθρώπων δεν ήταν τόσο μακριά και οι καρδιές τους τόσο κοντά.

Το μήνυμα του Μιχάλη Οικονόμου

Όχι, μην επιμένεις, θα μείνω μέσα. Αλλά όχι με κλειστό στόμα, ούτε με τα χέρια σταυρωμένα.
Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να πείτε ακόμα και τις διαφωνίες σας. Ελάτε σε επαφή με το σωματείο!

Το μήνυμα του Γιάννη Καλατζόπουλου

Σαν καλλιτέχνες και ηθοποιοί έχουμε χρέος να κρατήσουμε γερά την αλυσίδα, να εμψυχώσουμε τον κόσμο με όποιον τρόπο μπορούμε, να κρατηθεί δυνατός.

Το μήνυμα του Θανάση Δισλή

Ο ιός είναι δύσκολος πολύ,  σε χτυπάει στο μυαλό και στην ψυχή
Σε χτυπάει στην καρδιά, σε χτυπάει στα λεφτά, σε χτυπάει, σε χτυπάει γενικά
Ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Τα όπλα των λαών.

Το μήνυμα της Μυρτούς Πανάγου, μαζί με ένα αυτοσχέδιο τραγουδάκι.

Φυλακή, τρεις συλλαβές. Κράτος, δύο συλλαβές. Κι ένα σύστημα γεμάτο τρύπες. Η δύναμή σου αισθάνεσαι να είναι ισχνή. Κι όμως, δεν είναι. Το μοναδικό μας όνειρο, αδύναμε αδερφέ μου, η επανάσταση.

Το ηχητικό μήνυμα της Μικαέλας Δανά

Μένουμε δυνατοί τώρα, για να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί μετά, που θα πρέπει να αρνηθούμε την επιστροφή στη δυστοπική “κανονικότητά” τους που δε διαφέρει σε πολλά με αυτό που ζούμε τώρα.

Το μήνυμα του Γιώργου Δρίβα, που ντύνεται με μάσκα Νταλί, αλά Casa de Papel, για να πάει στην τράπεζα…

Μένουμε μόνοι μας και συνειδητοποιούμε την αξία του μαζί. Κανείς να μην αισθανθεί μόνος του απέναντι σε οποιαδήποτε κρατική ή εργοδοτική αυθαιρεσία. Μένουμε ενωμένοι κι ενημερωμένοι.

Το μήνυμα της Μαριάνθης Σοντάκη.

Μένουμε μες στο σπίτι, δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να είμαστε όρθιοι, δημιουργικοί, αλληλέγγυοι. Ερχόμαστε σε επαφή με το σωματείο μας. Και μόλις τελειώσει όλο αυτό, πρέπει να είμαστε πάλι στον δρόμο -επιτέλους!

Το μήνυμα του Χρήστου Μπαλτά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: