Βαγγέλης Μαματζάκης: Με την Λαϊκή Συσπείρωση, για τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων 

Δημόσιο κάλεσμα  από τον  Βαγγέλη Μαματζάκη,  υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης,  για ενίσχυση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Δημόσιο κάλεσμα  από τον  Βαγγέλη Μαματζάκη,  υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης,  για ενίσχυση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

«Το δίλημμα και σ’ αυτές τις εκλογές είναι σαφές:  θα εκλέξουμε περιφερειακή και δημοτικές αρχές  που θα έχουν σαν κεντρική προτεραιότητα τις ανάγκες των πολλών ή τα κέρδη των λίγων; 

Η απάντηση για το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι ξεκάθαρη:  Είμαστε απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, ανεξάρτητα των όποιων παραλλαγών της, απ´ όπου και αν προέρχεται, είτε από την κεντρική εξουσία, είτε από την Τοπική Διοίκηση 1ου  και 2ου  βαθμού. Δεν δεχόμαστε και δεν ανεχόμαστε τα βάρη να φορτώνονται διαρκώς στις πλάτες των εργαζομένων, του λαού, να θυσιάζονται τα δικαιώματά του, εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά και δημοκρατικά στον βωμό της ανταγωνιστικότητας και της καπιταλιστικής κερδοφορίας. 

Δεν δεχόμαστε επιχειρηματικά λόμπι και ιδιωτικά συμφέροντα με σύμμαχο τις κυβερνήσεις, αλλά και πολλούς καλοθελητές της τοπικής διοίκησης, που λειτουργεί ως το μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους, να απαιτούν από τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία νέες θυσίες και νέες στερήσεις για την «ανάπτυξή» τους, που  σε αυτό το άδικο σύστημα που ζούμε και στην περίοδο της κρίσης, αλλά και της ανάκαμψης,  ευνόησε και ευνοεί τα μεγάλα συμφέροντα, τα κέρδη των λίγων που υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις τόσο σε κεντρικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. 

Οι δήμοι και οι περιφέρειες ως κρατικοί μηχανισμοί, μετατρέπονται σε βασικά εργαλεία υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής. Σε περιφερειακό επίπεδο εξειδικεύονται οι στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου και του κυρίαρχου αστικού κράτους για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ανάπτυξης που σχεδιάζουν τα think tank και οι opinion leaders του σύγχρονου επιχειρείν στην Ελλάδα του 21ου  αιώνα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, στα χνάρια των προκατόχων της,  κλιμακώνει  την επέλαση νέων σκληρών μέτρων κατά των λαϊκών οικογενειών και των εργαζομένων.  Ταυτόχρονα, από το τρύπιο καλάθι του νοικοκυριού και τις υπόλοιπες επιδοματικές ελεημοσύνες δεν πλήττεται η ακρίβεια και δεν καταπολεμάται η φτώχεια, αλλά ενισχύεται η αισχροκέρδεια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί μοιρολατρικά, με ηττοπάθεια. Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο και ώριμο απέναντι σε αυτήν την κινούμενη άμμο, τη βαρβαρότητα  του αστικού πολιτικού συστήματος που πνίγει τις ελπίδες μας, απέναντι στα ψέματά τους, να τους γυρίσουμε την πλάτη. 

Είμαι υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» γιατί είναι το αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ – περιφερειακών και δημοτικών αρχών.  Παλεύουμε για να βελτιώσουμε τη θέση της λαϊκής οικογένειας, να προστατέψουμε την ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον, να σταματήσουμε τη συστηματική υποβάθμιση του ΕΣΥ και για μέτρα πραγματικής ανακούφισης των εργαζόμενων και των λαϊκών οικογενειών.

 Διεκδικούμε την έμπρακτη στήριξη των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  στην Περιφέρεια και στους Δήμους της Κρήτης γιατί είναι η μόνη δύναμη που την επόμενη μέρα θα κατατεθεί στους αγώνες για τις ανάγκες των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών, για να διαμορφώσουμε προτεραιότητες με βάση τις ανάγκες του λαού της Κρήτης  και όχι για τα κέρδη των λίγων».

Ο Βαγγέλης Μαματζάκης  είναι Ιατρικός Επισκέπτης,  μέλος ΔΣ Σωματείου Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης, μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών, Φαρμακοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: