Το ΠΑΣΟΚ μέσα τους: Ποτ – πουρί λάσπης συριζαίων στο ΚΚΕ για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Από το τρίκυκλο του Γκοτζαμάνη μέχρι τα ντολμαδάκια της Μαρίκας ξέθαψε ο επικοινωνιακός στρατός της Κουμουνδούρου για αυριανικού τύπου επιθέσεις στην ακλόνητη θέση του ΚΚΕ περί κουκουλοφόρων μαρτύρων.

Ο Βαξεβάνης συγκρίνει τους προστατευόμενους μάρτυρες με τα στελέχη του ΚΚΕ που δρούσαν στην παρανομία, όταν το Κόμμα ήταν εκτός νόμου! Την ίδια ώρα που ο Παπαγγελόπουλος νιώθει σαν τον Γρηγόρη Λαμπράκη και κοιτάει γύρω του να δει από πού θα έρθει το τρίκυκλο, όπως είπε χοντρικά στο δελτίο της ΕΡΤ.

Οι αθλητικογράφοι του ντύνονται πολιτικοί σχολιαστές-Συριζοτρόλ και μας ενημερώνουν υπεύθυνα πως το ΚΚΕ είναι δεκανίκι της Δεξιάς κυβέρνησης.

Να και ένα σχετικό απόσπασμα -δεν είναι το μόνο.

Μία από τις υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ ηγείται και αυτή των Συριζοτρόλ στην ίδια γραμμή και θυμάται τα ντολμαδάκια της Μαρίκας και το… βρώμικο 89″.

Μικρή λεπτομέρεια. Το “βρώμικο ’89” και τα περί “αριστερού ψάλτη της Δεξιάς” ανήκουν στην πολιτική κληρονομιά του βαθέως ΠΑΣΟΚ. Αν υποθέσουμε ότι ο Συνασπισμός ήταν ο πολιτικός πρόδρομος του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, τα σημερινά του στελέχη θα έπρεπε να βλέπουν κάπως διαφορετικά το ’89 και πάντως όχι σαν βρώμικη συνδιαλλαγή με τη Δεξιά. Εκτός και αν θέλουν να περάσουν ένα πλάγιο μήνυμα σε στελέχη όπως ο Δραγασάκης -από τους εν ενεργεία Συριζαίους- ο Κωνσταντόπουλος, ο Κουβέλης (υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πέρσι) κ.ά.

Μάλλον όχι, όμως. Το βασικό είναι ότι νιώθουν Πασόκοι, είναι Πασόκοι και το προεκτείνουν αναδρομικά και στον ιστορικό χρόνο. Με άλλα λόγια, σκέφτονται παντού και πάντα σαν ΠΑΣΟΚ -ακόμα και ως απλό κακέκτυπό του- και υπερασπίζονται ακόμα και τον τρομονόμο του ’01, που είχαν καταψηφίσει το ’01 ως Συνασπισμός…

Αλλά εφόσον συνεχίζουν το αγαπημένο τους βρώμικο παραμύθι για το ΚΚΕ και την κυβέρνηση, με αφορμή τους προστατευόμενους μάρτυρες, μπορούν να ακούσουν τι λέει (σήμερα όχι τότε) ο Γιάννης Ραγκούσης, από τους πλέον ΠΑΣΟΚ μες στο νέο ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ, που αναγνωρίζει πως το ΚΚΕ είχε συνεπή στάση εξ αρχής στο συγκεκριμένο ζήτημα, ανεξάρτητα από κυβερνήσεις και πολιτικές συγκυρίες.

Αυτό που δε μας λέει είναι τι είχε ψηφίσει τότε ο Συνασπισμός, ως πρόδρομος του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτό το έχουν λυμένο στο νέο ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπάρχει περίπτωση να νιώσουν τύψεις συνείδησης για αυτό. Αυτό θα απαιτούσε άλλωστε να υπάρχει συνείδηση και στοιχειώδης πολιτική εντιμότητα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: