Τι δημοτική αρχή θα έχει την επόμενη μέρα ο λαός της Πάτρας, της Πετρούπολης, της Καισαριανής, του Χαϊδαρίου, του Τυρνάβου;

Την Κυριακή που μας έρχεται, η «Λαϊκή Συσπείρωση», το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ, δίνει μάχη σε πέντε δήμους για να εκλεγεί δημοτική αρχή…Τα διλήμματα της πρώτης κάλπης γίνονται τώρα πιο επιτακτικά…

Την Κυριακή που μας έρχεται, η «Λαϊκή Συσπείρωση», το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ, δίνει μάχη σε πέντε δήμους για να εκλεγεί δημοτική αρχή. Η άνοδος που κατέγραψε πανελλαδικά σε ποσοστά και ψήφους την προηγούμενη Κυριακή, η αποδοχή που βρίσκει το κάλεσμα σε όσους δεν έκαναν το βήμα στον πρώτο γύρο, ή έκαναν άλλες επιλογές, ενισχύουν το κλίμα αισιοδοξίας ότι η μάχη μπορεί να κερδηθεί.

Τα διλήμματα της πρώτης κάλπης γίνονται τώρα πιο επιτακτικά: Τι δημοτική αρχή θα έχει την επόμενη μέρα ο λαός της Πάτρας, της Πετρούπολης, της Καισαριανής, του Χαϊδαρίου, του Τυρνάβου; Δημάρχους και πλειοψηφίες που στηρίζουν και υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική; `Η δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που στέκονται απέναντι και συγκρούονται μαζί της για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού;

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία στην Πάτρα, αλλά και στους τρεις δήμους της Αττικής έχουν ζωντανή πείρα από προηγούμενες θητείες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ως δημοτικής αρχής. Δεν υπήρξε μικρό ή μεγάλο ζήτημα που οι κομμουνιστές δήμαρχοι να μην μπήκαν μπροστά, να μη στήριξαν τις διεκδικήσεις σωματείων και φορέων, να μη συγκρούστηκαν με όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις για να έχει ο λαός μια καλύτερη ζωή, κόντρα σε μεγάλα επιχειρηματικά σχέδια, στη φοροληστεία, στην πολιτική της ανταποδοτικότητας.

Ποιο αποτέλεσμα θα στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση και στα άλλα κόμματα που συμπράττουν στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και για τα συμφέροντα της αστικής τάξης δεν διστάζουν να εμπλέξουν τον λαό σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς; Τι θα κάνει την πραγματική διαφορά, όχι μόνο σ’ αυτούς τους πέντε δήμους, αλλά και πανελλαδικά; Ποιο αποτέλεσμα θα φέρει ανάταση και ελπίδα, θα δώσει γροθιά στην απογοήτευση; Μόνο η ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ, η εκλογή και επανεκλογή κομμουνιστών δημάρχων!

Φάνηκε άλλωστε και από το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής: Η άνοδος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» «έγραψε», ειδικά το 10% που πήρε πανελλαδικά στις Περιφέρειες, επιβεβαιώνοντας ότι αργά αλλά σταθερά διαμορφώνεται και ενισχύεται ένα ρεύμα χειραφέτησης και αμφισβήτησης της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής, που εκφράζεται και εκλογικά με την ενίσχυση του ΚΚΕ, των ψηφοδελτίων που στηρίζει ενιαία στην Τοπική Διοίκηση.

Αυτό το μήνυμα πρέπει να δυναμώσει την ερχόμενη Κυριακή!

Ο λαός άλλωστε ξέρει ότι οι υποψήφιοι που στηρίζουν όλα τα άλλα κόμματα, φανερά ή κρυφά, είναι «μια από τα ίδια». Το βλέπει κι εκεί που δεν υπάρχει υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δεύτερο γύρο, όπου ο ανταγωνισμός τους είναι για το ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τα αντιλαϊκά «προαπαιτούμενα» της κυβερνητικής πολιτικής και του Ταμείου Ανάκαμψης, την ανάπτυξη που απαξιώνει τις λαϊκές ανάγκες για τα κέρδη και τα συμφέροντα μιας χούφτας ομίλων. Για το ποιος μπορεί να πετύχει ευρύτερες συναινέσεις στη στήριξη αυτής της πολιτικής.

Σ’ αυτούς τους δήμους και τις Περιφέρειες, το άκυρο ή λευκό είναι η μόνη επιλογή που μπορεί να τους κόψει τη φόρα. Να καταλάβουν ότι δεν παίζουν σε άδειο γήπεδο, δεν παίρνουν «λευκή επιταγή». Οτι μαζί με τους εργαζόμενους και τους άλλους βιοπαλαιστές, οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα είναι εκεί και την επόμενη μέρα, πραγματική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική, για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Στους πέντε δήμους η μάχη συνεχίζεται μέχρι να κλείσουν οι κάλπες και δεν περισσεύει κανείς! Για να είναι χιλιάδες τα ψηφοδέλτια με το κόκκινο γαρύφαλλο το βράδυ της Κυριακής! Για να χαμογελάει την επόμενη μέρα ο λαός και να πονοκεφαλιάζουν όσοι βρέθηκαν και θα συνεχίσουν να είναι απέναντί του.

Ριζοσπάστης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: