Θ. Παφίλης: Νομίζετε θα μας δέρνουν ανελέητα και θα κάνουμε τους μάρτυρες με ψηλά τα χέρια; Τελειώσαν αυτά, εδώ και χρόνια!

Όταν η αστυνομία χτυπάει εκεί που έχει εντολές να μην το κάνει, είναι κάτι πολύ βαθύτερο από εξαχρείωση. Χτυπάει κυρίως ο χρυσαυγίτικος τομέας που δε θέλετε να ξεκαθαρίσετε. Χτυπάνε οι ειδικοί φρουροί που οι περισσότεροι ήταν μπράβοι. Πώς τους πήρατε; Με τι κριτήρια, ποια εκπαίδευση;

Η συζήτηση στη Βουλή συνεχίζεται γύρω από το ζήτημα της άγριας κρατικής καταστολής, τις δεκάδες προσαγωγές στη ΓΑΔΑ μετά το φοιτητικό συλλαλητήριο και τον προπηλακισμό της βουλευτή του ΜεΡΑ25, Σοφίας Σακοράφα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, είπε μεταξύ άλλων στη δική του τοποθέτηση.

Ο υπουργός έδωσε μια εξήγηση, με βάση τα στοιχεία της αστυνομίας για τα Προπύλαια. (…) Ξέρετε, κ. υπουργέ δε γίνονται με λουλούδια, γίνονται με ξύλο. Η σύλληψη των φωτορεπόρτερ για ποιον λόγο έγινε; Ποιος θα πληρώσει για αυτό; Τον έπιασαν γιατί έβγαζε φωτογραφίες; Δεν ήταν δικαίωμά του; Αυτή δεν είναι η δουλειά του;

Τι θα κάνετε δηλαδή; Εννοώ γενικά, δεν είναι προσωπικό το θέμα, αλλά τι γραμμή δίνεις στην αστυνομία. Ας δεχτούμε χάριν της συζήτησης ότι συνέβησαν όσα λέτε στα Προπύλαια. Στη ΓΑΔΑ τι έγινε; Είπατε ότι ήταν η ομάδα… Πώς την λένε; Τις έχουμε μπερδέψει τώρα. Γιατί ο μόνος αναπτυσσόμενος τομέας στην Ελλάδα είναι η αστυνομία και η καταστολή. Είπατε ότι ήταν η ομάδα με τα μπλε ρούχα (η ΟΔΟΣ). Αυτό έγινε; Υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν ασπίδες, ΜΑΤ δηλαδή, που σπρώχνουν και προπηλακίζουν ανθρώπους.

Εμείς, οι βουλευτές του ΚΚΕ, δε θεωρούμε ότι είμαστε κάτι άλλο από τον λαό. Ούτε έχουμε το προνόμιο να δέρνουν τους άλλους και εμείς να είμαστε ανέγγιχτοι. Άλλωστε έχουμε εμπειρία και το γνωρίζετε καλά. Να μιλήσω και προσωπικά, έχετε τα βίντεο, με επτά να με χτυπάνε και να φωνάζουν άλλοι αστυνομικοί “μην το κάνετε, είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος”. Το πρόβλημα δεν είναι ότι χτύπησαν εμάς, μαθημένοι είμαστε και το έχω ξαναπεί, κ. Βρούτση, το ξύλο έχει δύο άκρες. Μη νομίζετε πως θα μας δέρνουν ανελέητα και θα καθόμαστε με ψηλά τα χέρια, να κάνουμε τους μάρτυρες. Τελειώσαν αυτά! Εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν είναι δυνατόν να βαράνε οι Ματατζήδες αναίτια κι εμείς να καθόμαστε να μας λιανίσουν. Δε γίνεται αυτό, πώς να το πω; Ποιος είναι νόμιμος δηλαδή; Αυτός που έχει τη μαγκούρα και είναι σαν αστακός Και παράνομος είναι ένας διαδηλωτής 60-70 χρονών; Είναι επικίνδυνος διά τη δημόσια τάξη και ασφάλεια;

Σε εκείνο το σημείο άρχισε να κάνει διακοπές και παράσιτα ο Μαρκόπουλος και ο Παφίλης του απάντησε κατάλληλα.

Αν σας πειράζανε μια τρίχα εσάς, δεν ξέρω τι θα γιόταν. Εμάς που μας λιανίσανε και που φάγαμε μπόλικο ξύλο, δεν πήγαμε να κάνουμε έκθεση, με μελανιές στο στήθος και σπασμένο, ραγισμένλ πλευρό.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον προπηλακισμό της κ. Σακοράφα.

Είναι μια βουλευτής, αντιπρόεδρος της Βουλής. Όταν φτάνει να χτυπάει η αστυνομία κι εκεί που έχει εντολές να μην το κάνει (σας ξαναλέω για εμάς το πρόβλημα δεν είναι αυτό, αλλά ότι χτυπάει) σημαίνει όχι απλά εξαχρείωση, αλλά κάτι άλλο, πολύ βαθύτερο. Και δε χτυπάνε όλοι. Χτυπάει κυρίως ο χρυσαυγίτικος τομέας που δε θέλετε να τον ξεκαθαρίσετε. Χτυπάνε οι ειδικοί φρουροί, που τι δουλειά έκαναν πριν έρθουν στην αστυνομία, έχετε δει; Να το πω; Οι περισσότεροι τι ήταν; Μπράβοι; Πώς τους πήρατε; Με ποια κριτήρια, ποια εκπαίδευση; Με ποιες εντολές;

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Παφίλης ανέφερε το παράδειγμα ενός Πανεπιστημιακού που έκανε μάθημα στην αστυνομική σχολή και έλεγε πως ο αστυνομικός πρέπει να μάθει πως θα φάει και ξύλο. Και έκλεισε λέγοντας.

Αυτό το κλίμα του εντεινόμενου αυταρχισμού και τρομοκρατίας -που δεν τους αφορά όλους, αφορά το κλίμα που δίνει η κυβέρνηση- να ξέρετε ότι είναι επικίνδυνο, δεν πρόκειται να περάσει έτσι. Θα το βρείτε πολύ γρήγορα μπροστά σας. Εμείς δε στηρίζουμε ενέργειες με μολότοφ και τα υπόλοιπα, η απάντηση όμως δεν μπορεί να είναι “βαράτε και ισοπεδώστε τα όλα”.

Μπορείτε επίσης να δείτε την κύρια ομιλία του, από το portal του 902.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: