Τέτοιες «πρωτιές»…

Δεν περίμενε βέβαια κανείς βραβεία για «σύγχρονα και ασφαλή σχολεία», για «ελεύθερους και δωρεάν χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας», για «υψηλά τέλη στους ομίλους και απαλλαγή του λαού από τα χαράτσια». Αντίθετα…

Ως ο «δήμος της τετραετίας» βραβεύτηκε τις προάλλες ο Πειραιάς από την «OTA Awards», ένα «παρατηρητήριο» για την περιφερειακή και δημοτική διοίκηση, που βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της κυβέρνησης, της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας, της ΚΕΔΕ και της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής.

Ο οργανισμός αυτός βραβεύει τους δήμους και τις Περιφέρειες με κριτήριο της επιδόσεις τους σε διάφορους τομείς. Ψάχνοντας λοιπόν κανείς να βρει πώς κατέκτησε την πρωτιά ο δήμος Πειραιά, ανακαλύπτει ότι του την έδωσαν …στο πιάτο οι παρεμβάσεις και οι πολιτικές της δημοτικής αρχής για τη στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων, που τα συμφέροντά τους επικεντρώνονται στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, είτε πρόκειται για τη Ναυτιλία, είτε για το Εμπόριο και τον Τουρισμό.

Διαβάζουμε λοιπόν ότι ο δήμος διακρίθηκε μεταξύ άλλων για το «Γαστρονομικό Φεστιβάλ 2022», για το «Piraeus sea days», για το «Destination Piraeus», προγράμματα που σχετίζονται με την ανάδειξη της πόλης σε επενδυτικό και τουριστικό προορισμό. Διακρίθηκε επίσης για το «Σύστημα Διαλογής Ανακυκλώσιμων “e-Kάνθαρος”», το «1ο “Εξυπνο” Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης μέσω Τεχνολογίας» και το «Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης “e-Kάνθαρος”», που «μυρίζει» από μακριά μπίζνες και ΣΔΙΤ με μεγάλες εταιρείες ανακύκλωσης.

Δεν περίμενε βέβαια κανείς βραβεία για «σύγχρονα και ασφαλή σχολεία», για «ελεύθερους και δωρεάν χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας», για «υψηλά τέλη στους ομίλους και απαλλαγή του λαού από τα χαράτσια». Αντίθετα, είναι σίγουρο ότι ο δήμος Πειραιά πήρε «στο νήμα» την πρωτιά, αφού στα ίδια ακριβώς πρωταγωνιστούν και όλοι οι υπόλοιποι δήμοι και οι Περιφέρειες, όπου διοικούν οι εκλεκτοί των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

 

Από τη στήλη “Από…μέρα σε…μέρα” του σημερινού Ριζοσπάστη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: