Συνέλαβαν μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Σάμου γιατί έγραφαν συνθηματα! – Καταγγελία του ΕΚ Σάμου

Η κυβέρνηση δεν ανέχεται καμία φωνή αντίστασης και αμφισβήτησης του βρώμικου έργου που θέλει να βγάλει σε πέρας. Οι προσαγωγές στη Σάμο είναι συνέχεια του κύκλου τρομοκράτησης του λαού.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ

ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ

Η Διοίκηση του ΕΚΣ καταγγέλλει τις προσαγωγές πολλών μελών της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης χθες το βράδυ (25/4/2018) από την αστυνομία επειδή έγραφαν αντιπολεμικά συνθήματα σε τοιχία του οδικού δικτύου του νησιού.

Ανάμεσα τους η Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης του νησιού και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ, εκλεγμένοι συνδικαλιστές μέλη Διοικήσεων Σωματείων και εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Σάμου.

Η κυβέρνηση αφού πρώτα κάλεσε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές, γέμισε τη χώρα με ΝΑΤΟϊκά ορμητήρια και βάσεις θανάτου, σήμερα ως ο καλύτερος σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στη χώρα μας, δεν ανέχεται καμία φωνή αντίστασης και αμφισβήτησης του βρώμικου έργου που θέλει να βγάλει σε πέρας.

Αυτό δείχνει καθημερινά με τη βία και την καταστολή που έχει εξαπολύσει σε όλη τη χώρα, για την αιματοβαμμένη ανάπτυξη και τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας». Οι προσαγωγές στη Σάμο είναι συνέχεια του κύκλου τρομοκράτησης του λαού. Έγιναν γιατί θέλει να φιμώσει όποιον αντιστέκεται στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και στη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο. Ενός πολέμου που γίνεται για το ποια κράτη και ποια μονοπώλια θα ελέγχουν το φυσικό αέριο, τα πετρέλαια κλπ και τους δρόμους μεταφοράς τους.

Έγιναν και γίνονται ενάντια σε όποιον έχει στόχο να αφυπνίσει το λαό ενάντια στην πολιτική τους, ενάντια στα γεράκια του ΝΑΤΟ και Ε.Ε. που θέλουν να μας κάνουν κρέας για τα κανόνια τους και τα συμφέροντά τους.

Έγινε γιατί και αυτή η κυβέρνηση ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική, πολιτική και λαϊκή δράση.

Είναι επιτακτική ανάγκη να πυκνώσουν οι γραμμές της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης και των Σωματείων από νεολαία, εργαζόμενους και το λαό των νησιών μας.

Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά σχέδια των μακελάρηδων των λαών. Να απαιτηθεί να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και να αποδεσμευτεί η χώρα από ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να μην υπάρξει καμία αλλαγή συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων. Να επιστρέψουν όλοι οι ένστολοι που είναι εκτός συνόρων. Να εκφραστεί αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε όλους τους λαούς του κόσμους. Να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή και κάθε εθνικιστική ρατσιστική οργάνωση που σκορπίζει το μίσος στο λαό.

Καλούμε το λαό και τα σωματεία σε μαζική συμμετοχή

στις Πρωτομαγιάτικες Απεργιακές Συγκεντρώσεις του ΕΚΣ την Τρίτη 1η Μάη

στη Σάμο στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και στην Ικαρία στις 12 μ.μ. στο Χριστό Ραχών

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: