“Στα χρόνια της Επανάστασης του Παπαδόπουλου ο λαός χόρτασε ψωμί…” – Οι “Ελεύθεροι Άνθρωποι” Πιερίας ως νοσταλγοί της χούντας

Σε μια ανακοίνωση θαυμασμού της δικτατορίας της 21ης Απριλίου που θα ζήλευε και η ΕΠΕΝ του Παπαδόπουλου προέβη η λεγόμενη «Σ.Ε. ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΕΡΙΑΣ» του κόμματος του Γιώργου Τράγκα.

Σε μια ανακοίνωση θαυμασμού της δικτατορίας της 21ης Απριλίου που θα ζήλευε και η ΕΠΕΝ, το κόμμα που δημιούργησε από τις φυλακές ο δικτάτορας Γιώργος Παπαδόπουλος, προέβη η λεγόμενη «Σ.Ε. ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΕΡΙΑΣ» του κόμματος του Γιώργου Τράγκα.

Η κατάπτυστη αυτή ανακοίνωση  χαρακτηρίζει το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών «επανάσταση» και λέει ότι στα χρόνια που όλα τα έσκιαζε ο φόβος και τα πλάκωνε η σκλαβιά, τα πάντα έβαιναν καλώς. Ο λαός χόρτασε ψωμί και προόδευση, η ύπαιθρος ζωντάνεψε και η ξενιτιά ανασχέθηκε, ενώ περιφρουρήθηκε η δημοκρατία! Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Συνέλληνες, Ελληνικέ λαέ τα χρόνια της Επανάστασης του Γ. Παπαδόπουλου δεν ήταν απολυταρχικά και λιτά για τον πολύπαθο κόσμο μας.
Ο αγρότης, ο εργάτης και γενικά η πλειονότητα του λαού χόρτασε ψωμί και προόδευσε. Η… ύπαιθρος ζωντάνεψε, η ξενιτιά ανασχέθηκε. Η δημοκρατία περιφρουρήθηκε γιατί υπήρξε έλεγχος.

Επικρατούσε ειρήνη, ασφάλεια και δημιουργήθηκαν καταστάσεις εθνικής ανάτασης, οικονομικής και κοινωνικής ακμής και ευημερίας.
Ο Γ. Παπαδόπουλος υπήρξε πατριώτης, είχε ήθος ικανότητα, υπήρξε πρότυπο ηγέτου. Δίδαξε με τον τρόπο του αρχές και αξίες που προσπάθησε να περάσει στο λαό με τη στάση του, όπως δημοκρατία που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει και εντιμότητα γιατί δεν έφαγε, αλλά πέθανε αδικημένος και φτωχός από τους κατ’ επίφαση αδέκαστους πολιτικούς.

Βασικές διαφορές μεταξύ της επανάστασης και της υπαρκτής δημοκρατίας είναι αγάπη για το λαό και τη χώρα και ήθος – εντιμότητα από τη μία και το αντίθετο από την άλλη, όσον αφορά την εκάστοτε ηγεσία.

Σ.Ε. “ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ” ΠΙΕΡΊΑΣ

Πρόκειται για μια προκλητική ανακοίνωση-ύμνο προς τη δικτατορία, από αυτούς που επωφελήθηκαν στα χρόνια της. Αυτό είναι το κόμμα του Τράγκα “Ελεύθεροι Άνθρωποι” και αυτό είναι το “νέο και άφθαρτο” που ευαγγελίζεται. Ένα συνονθύλευμα ακροδεξιώ πατριδοκάπηλων που πέρασαν από άλλα ακροδεξιά δεκανίκια και τώρα βρήκαν στέγη στο νέο μαγαζί. Μία ακόμα εφεδρεία του συστήματος σε χρόνια γενικευμένης κρίσης (οικονομικής πρωτίστως και όχι υγειονομικής), που εγκλωβίζει συνειδήσεις. Γι’ αυτό είναι χρήσιμα τέτοια κόμματα, που δίνουν μικρές ενέσεις ζωής στο σάπιο γερααμένο σύστημα, με κάλπικα και αποπροσαντολιστικά ιδεολογήματα.

Ο λαός δεν έχει ανάγκη τέτοιες στρακαστρούκες και κόμματα που έχουν στον πυρήνα τους τη συνωμοσιολογία και την πατριδοκαπηλία. Όσοι αγανακτούν από την πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ μπορούν να ορθώσουν ανάστημα με το δικό τους μαχητικό κίνημα, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, χωρίς αναθέσεις. Να μημ μείνουν γενικά και αόριστα στη διαμαρτυρία και την αγανάκτηση αλλά να της δώσουν ταξικό, πολιτικό περιεχόμενο, να ανοίγουν δρόμο ανατροπής και ορίζοντα στο αύριο.

Παναγιώτης Σαββίδης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: