Η σημειολογία της γραβάτας

Ο επιθυμών να εμφανίζεται ως προοδευτικός, καινοτόμος, «επαναστάτης» και γενικώς φλου αρτιστίκ εναλλακτικός «αριστερός», αρχίζει την επανάσταση ―χωρίς εμάς― από την εξωτερική του εμφάνιση. Παλαιότερα φορέθηκε το ζιβάγκο για προκάλυμμα των επερχόμενων δεινών. Και τώρα στο προκείμενο των ημερών. Έφτασε η ώρα.

Η cravate ―παραφθορά του Ηrwatska που σημαίνει Κροάτης― είναι σύμβολο έμμισθης υποταγής των Κροατών μισθοφόρων του Γαλλικού στρατού.

Επιφανειακά εκτιμώντας την εξωτερική εμφάνιση  ―το περίβλημα ούτως ειπείν― χρησίμευσε και χρησιμεύει ως σύμβολο συντηρητισμού.

Ως εκ τούτου ο επιθυμών να εμφανίζεται ως προοδευτικός, καινοτόμος, «επαναστάτης» και γενικώς φλου αρτιστίκ εναλλακτικός «αριστερός», αρχίζει την επανάσταση ―χωρίς εμάς― από την εξωτερική του εμφάνιση. Παλαιότερα φορέθηκε το ζιβάγκο για προκάλυμμα των επερχόμενων δεινών. Και τώρα στο προκείμενο των ημερών. Έφτασε η ώρα.

Βγάζεις τη γραβάτα στο Εσωτερικό υποδηλώνοντας την «αριστεροσύνη» σου τοιουτοτρόπως και αστειεύεσαι προ των γραβατωμένων εταίρων σου εις την Εσπερίαν, δεσμευόμενος πως θα την φορέσεις όταν σβηστεί το χρέος.

Θα κάνεις αυτή τη μεγάλη θυσία στοιχηματίζοντας «θανατερά» εναντίον μας.

Γελάσαμε και σήμερα.

Με γραβάτα ή χωρίς υπάρχει και η σημειολογία των αληθινών συμβόλων της διαρκούς Επανάστασης. Είναι η δύναμη που δεν υποτάσσεται και θεριεύει.

Αντιγράφω από τον Νίκο Καραθανασόπουλο: «Τον φόβο του Λαού να έχετε».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

  • Ο/Η Άννα Κεφαλέλη λέει:

    Ελένη το διάβασα με προσοχή. Τα κατάλαβα. Βάζω τάξη στις σκέψεις. Γράφε για να σκεφτόμαστε και να φτάνουμε πιο γρήγορα στα σωστά, πραγματικά συμπεράσματα, στην ΑΛΉΘΕΙΑ και όχι στη ζωή με «γραβάτα»…

Κάντε ένα σχόλιο: