Σεμίνα Διγενή: Με τις “υποδείξεις” του αντιδραστικού νομοσχεδίου δεν θα συμμορφωθεί κανείς!

«Η κυβέρνηση όμως – παρέα με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ – είναι αντιπαθητικά ύπουλη. Ονειρεύεται να βολτάρουμε στον Μεγάλο Περίπατο και να χαλαρώνουμε σε νιρβάνα, εκεί στα στρογγυλά αριστουργήματα του Συντάγματος. Αμίλητοι και σε καταστολή και μάλιστα με νομοθετική ρύθμιση!»

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σεμίνα Διγενή, σε δήλωσή της για το νομοσχέδιο ενάντια στις διαδηλώσεις σημειώνει:

«Όταν η κυβέρνηση επιχειρεί να προασπίσει την “τάξη και ηθική”, την “ησυχία και ασφάλεια”, τον λαό από θρασείς διαδηλωτές, εμένα μου θυμίζει τον Βασίλη Αυλωνίτη και το μότο του “πνεύμα και ηθική”, με το οποίο κάλυπτε τις πομπές του, στην “Ωραία των Αθηνών” του Τσιφόρου. Μόνο που εκείνος, αν και μπερμπάντης, ήταν συμπαθής και χαριτωμένος. Η κυβέρνηση όμως – παρέα με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ – είναι αντιπαθητικά ύπουλη. Ονειρεύεται να βολτάρουμε στον Μεγάλο Περίπατο και να χαλαρώνουμε σε νιρβάνα, εκεί στα στρογγυλά αριστουργήματα του Συντάγματος. Αμίλητοι και σε καταστολή και μάλιστα με νομοθετική ρύθμιση!

Η κυβέρνηση είναι το υπάκουο παιδί της μαμάς ΕΕ, που της έχει επισημάνει τον κίνδυνο των κακών ανθρώπων στις “λαϊκές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας”. Πάντα τόνιζε την ανάγκη ποινικοποίησης κάθε ριζοσπαστικής ιδεολογίας και πράξης. “Από εκεί πηγάζει η τρομοκρατία”, προειδοποιούσε. “Δώσε υπερεξουσίες στην αστυνομία – συμβούλευε – και διεύρυνε τον κατασταλτικό ρόλο ακόμη και του… Λιμενικού Σώματος. Χρησιμοποίησέ το ενάντια σε ό,τι κινείται απειλητικά εναντίον σου. Κάνε ιδιώνυμο το αδίκημα της συμμετοχής σε απαγορευμένες διαδηλώσεις!”.

Η κυβέρνηση διεκπεραιώνει υποδειγματικά τη δουλειά, που ορίζει η ΕΕ. Αυτό ακριβώς περιμέναμε απ’ αυτήν. Θα παραδεχόταν ποτέ ότι θέλει να μας “βάλει στο γύψο”; Οτι στόχος τέτοιου αυταρχισμού, είναι το ταξικό, το κομμουνιστικό κίνημα; Οτι μας φιμώνει και ανοίγει το δρόμο για προβοκάτσιες; Ας ακούσει όμως, για άλλη μια φορά, ότι με τις “υποδείξεις” του αντιδραστικού νομοσχεδίου της, που πάει χέρι-χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική, δεν θα συμμορφωθεί κανείς!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: