«Παιδιά» και αποπαίδια – Να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη ενάντια των Λέσβιων αγωνιστών!

Ο ηρωικός αγώνας του λαού της Λέσβου που αντιστάθηκε στις δυνάμεις εισβολής, στις δυνάμεις καταστολής που έστειλε η κυβέρνηση στο νησί για να το μετατρέψει σε φυλακή ανθρώπινων ψυχών δεν κάμπτεται με διώξεις και απειλές.

Την εκδικητική επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση της ΝΔ προς τους νησιώτες, με διώξεις ενάντια στους αγωνιστές της Λέσβου καταγγέλλει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο:

«Με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού πως “όσοι μετείχαν στα επεισόδια και τους προπηλακισμούς θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν” και πως “οι άντρες των ΜΑΤ είναι τα παιδιά της διπλανής πόρτας και είναι άνανδρο να τους χτυπούν ιδιαίτερα όταν αυτοί κοιμούνται”, στο νησί μας προχωρούν ήδη στη δίωξη τεσσάρων συμπολιτών μας από την περιοχή της Γέρας και έχουν ξεκινήσει την ταυτοποίηση και άλλων αγωνιστών που αντιστάθηκαν στις προκλητικές επιθέσεις, στις ακατανόμαστες ύβρεις προς τους νησιώτες και τα νησιά μας, στους προπηλακισμούς των δυνάμεων των ΜΑΤ προς στους νησιώτες και στις καταστροφές των οχημάτων.

Ο ηρωικός αγώνας του λαού της Λέσβου που αντιστάθηκε στις δυνάμεις εισβολής, στις δυνάμεις καταστολής που έστειλε η κυβέρνηση στο νησί για να το μετατρέψει σε φυλακή ανθρώπινων ψυχών δεν κάμπτεται με τέτοιες ενέργειες, με διώξεις και απειλές.

Καταδικάζουμε και απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη ενάντια των Λέσβιων αγωνιστών!».

Τις διώξεις κατά τεσσάρων κατοίκων της Γέρας και την προετοιμασία για άσκηση διώξεων και σε άλλους κατοίκους της Λέσβου καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ: 

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκίνησε ήδη ένα πογκρόμ ενάντια στους αγωνιστές που αντιστάθηκαν στους σιδερόφρακτους εισβολείς που έστειλε στο νησί για να μπορέσει να το μετατρέψει σε μια απέραντη φυλακή ψυχών. Μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού στο σημερινό (27/2) Υπουργικό Συμβούλιο πως “όσοι μετείχαν στα επεισόδια και τους προπηλακισμούς θα εντοπισθούν και θα λογοδοτήσουν”, στη Λέσβο προχωρούν ήδη στη δίωξη τεσσάρων συμπολιτών μας από την περιοχή της Γέρας, ενώ ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ξεκινήσει η ταυτοποίηση και άλλων αγωνιστών που αντιστάθηκαν στις προκλητικές επιθέσεις και στις ακατονόμαστες ύβρεις των εισβολέων αστυνομικών των ΜΑΤ.

Πρόκειται για επιχείρηση εκδίκησης της κυβέρνησης ενάντια στον νικητή λεσβιακό λαό, την οποία η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα και απαιτεί να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη ενάντια στους Λέσβιους αγωνιστές. Καλεί τα εργατικά Συνδικάτα, τους Αγροτικούς Συλλόγους, την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, τον Δικηγορικό Σύλλογο, όλους τους φορείς του νησιού με ανακοινώσεις και άλλες δραστηριότητες να την καταδικάσουν και να βρεθούν έμπρακτα στο πλευρό όλων των αγωνιστών που διώκονται ή θα διωχθούν για τη συμμετοχή τους στη νικηφόρα αντίσταση που πρόβαλε ο λαός του νησιού μας.

Αν η κυβέρνηση νομίζει πως με διώξεις ενάντια σε αγωνιστές θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του λεσβιακού λαού και θα καταφέρει, σε επόμενη επιχείρηση εισβολής, να περάσει την τρομοκρατία της πλανάται πλάνην οικτράν. Ας καταλάβει πως η ρήση για το “δις εξαμαρτείν” των προγόνων μας έχει την ίδια και μεγαλύτερη ισχύ και για όλες τις συλλογικότητες και, βέβαια, και για τις κυβερνήσεις.

Στη Λέσβο δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα κέντρο ούτε κλειστό ούτε ανοιχτό. Ο αγωνιζόμενος και συσπειρωμένος σαν γροθιά λεσβιακός λαός το εγγυάται».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: