Πάτε να μας τρελάνετε για το Ελληνικό, δε θα μας τρελάνετε και για τις τράπεζες… – Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Τράπεζα Πειραιώς και το ρακούν

Το 2019 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ περνάει νόμο που δίνει φωτογραφικά τη δυνατότητα στις τράπεζες να μεταβιβάσουν τα κόκκινα δάνειά τους σε “ξένα κερδοσκοπικά funds” Η πρώτη τράπεζα που σπεύδει να το κάνει είναι η Τρ. Πειραιώς, εν μέσω πανηγυρισμών από την κυβέρνηση του Α. Τσίπρα για την αποσυμπίεση του τραπεζικού συστήματος.

Εδώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πολύ σωστά καταγγέλλει την επάρατη κυβέρνηση της ΝΔ για σκανδαλώδη μόχλευση και “κρατικοποίηση”-χάρισμα της Τρ. Πειραιώς σε κερδοσκοπικά funds, στις πλάτες των φορολογούμενων κλπ, κλπ.

Fun fact 1: Το 2014 ο Αλέξης Τσίπρας ως αντιπολίτευση, σε ομιλία του στη Βουλή, με αφορμή την 2η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το χάρισμα 12 δις€ σε ιδιώτες, δηλώνει ότι “Οι υπεύθυνοι θα καθήσουν στο σκαμνί. Θα δώσουν λόγο για τις υπογραφές και την εμπλοκή τους εκείνοι που διαπράττουν αυτό το έγκλημα εις βάρος των Ελλήνων.”

Fun fact 2: Δεν έκατσαν

Fun fact 3: Το 2015, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ζαλισμένη ακόμα από τις 17 ώρες διαπραγμάτευσης, “σύρεται” στην 3η ανακεφαλαιοποίηση. Το σύνολο του ενεργητικού των τραπεζών υπολογίζεται περίπου στα 350 δις€. Τα ξένα κερδοσκοπικά funds θα βάλουν μόλις 4 δις € σε ΑΜΚ, ενώ το Δημόσιο, μέσω του ΤΧΣ, θα καλύψει όλο το υπόλοιπο ποσό (μέχρι τα 14,5 δις€).

Fun fact 4: Τα κακά, ξένα κερδοσκοπικά funds, παίρνουν τον πλήρη έλεγχο των τραπεζών.

Fun fact 5: Ειδικά μέσω της Τρ. Πειραιώς, “τα ξένα κερδοσκοπικά funds”, θα ελέγχουν τεράστιο κομμάτι υποθηκευμένης αγροτικής γης από την Αγροτική Τράπεζα, που χαρίστηκε από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην Πειραιώς, που όμως η “κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ” θα έπαιρνε πίσω, αλλά τελικά μπήκε μέσα ένα ρακούν και δάγκωσε τον Τσακαλώτο στο μικρό αριστερό δάχτυλο, ε και τελικά την άφησε εκεί που ήταν.

Fun fact 6: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, του Α. Τσίπρα και του Ε. Τσακαλώτου (που επέζησε από το δάγκωμα του ρακούν), φέρνει και περνάει με ευρύτατη πλειοψηφία τον ν. 4601/2019, με τον οποίο ρητά πλέον ρυθμίζεται ο θεσμός της απόσχισης κλάδου. Η ρύθμιση αυτή, δίνει φωτογραφικά τη δυνατότητα στις τράπεζες να μεταβιβάσουν τα κόκκινα δάνειά τους σε “ξένα κερδοσκοπικά funds”, απεμπολώντας έτσι τα δικαιώματά διαχείρισης σημαντικών στοιχείων των assets τους που θα μπορούσαν να καταστούν κερδοφόρα μέσω ευνοϊκών ρυθμίσεων. Η πρώτη τράπεζα που σπεύδει είναι η Τρ. Πειραιώς, εν μέσω πανηγυρισμών από την κυβέρνηση του Α. Τσίπρα για την αποσυμπίεση του τραπεζικού συστήματος.

Α, μεταβιβάζουν μαζί και κάτι εργαζόμενους, αλλά ποιος ασχολείται τωρα.

Fun fact 7: Ο Α. Τσίπρας κ ο Ε. Τσακαλώτος έχουν τώρα βάλει κάτω το ρακούν και χοροπηδάνε πάνω του.

Fun fact 8: Ο Γ. Δραγασάκης απορεί γιατί ο Ε. Τσακαλώτος τον κατηγορούσε ως τρόικα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο 6μηνο του 2015.

Υ.Γ.: Εντάξει, να μας τρελάνετε για το Ελληνικό. Δεν θα μας τρελάνετε και για τις τράπεζες.

Από τον τοίχο του Αντώνη Καββαδία

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: