Οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ στα Μπλόκα Καρδίτσας και Λάρισας: Ο αγώνας να κλιμακωθεί, να ενισχυθεί η αλληλεγγύη στους βιοπαλαιστές αγρότες (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Το ΚΚΕ ήταν και είναι στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους

Το ΚΚΕ ήταν και είναι στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους, τόνισε από το μπλόκο της Καρδίτσας στον Ε-65 ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης το απόγευμα της Κυριακής.

Οι αγρότες τον υποδέχθηκαν με χαρά, του ανέφεραν τα προβλήματά τους και του ζήτησαν να τους μιλήσει για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ). Ο Κ. Παπαδάκης σημείωσε ότι ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί, να ενισχυθεί η αλληλεγγύη καθώς τα όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν ικανοποιούν τους αγρότες, είναι τίποτα. Άσκησε κριτική και στα κόμματα που στηρίζουν και ψήφισαν στο ευρωκοινοβούλιο την ΚΑΠ που ξεκληρίζει τους αγρότες.

Η συζήτηση είχε πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλο το μπλόκο συγκεντρώθηκε  για να ακούσει και να συνομιλήσει με τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

Ο Κώστας Παπαδάκης αναφέρθηκε στην πολιτική της ΕΕ και στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις πχ σε Γερμανία και Γαλλία. «Η ασπίδα σας είναι ο αγώνας» ανέφερε και τόνισε ότι για πρώτη φορά οι αγροτικές κινητοποιήσεις που γίνονται, είναι πρώτο θέμα στην Ευρώπη. Ιδιαίτερα αναφορά έγινε στην ανάγκη τα αντιπλημμυρικά έργα να μην θεωρούνται κόστος.

Στο μπλόκο του Πλατύκαμπου του νομού Λάρισας, εκεί όπου οι αγρότες δίνουν αυτές τις μέρες μάχη επιβίωσης, διεκδικώντας μέτρα για να μπορούν να μείνουν και να καλλιεργούν στον τόπο τους, βρέθηκε ο ευρωβουλευτής του  ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος το απόγευμα της Κυριακής.

«Ποιους εξυπηρετεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ)»;  «Τι είναι αυτό που βγάζει τους αγρότες της Ευρώπης στο δρόμο»;  «Ποια είναι τα βασικά τους προβλήματα»;  «Τι στάση κράτησαν οι έλληνες ευρωβουλευτές όταν ψηφιζόταν η νέα ΚΑΠ 2023 – 2027 στο Ευρωκοινοβούλιο»;  «Γιατί η ΕΕ  χρηματοδοτεί με  πολλά δις ευρώ  τον πόλεμο στην Ουκρανία και σε μας μοιράζουν ψίχουλα»; «ΠΏς μπορεί να νικήσει ο αγώνας μας»; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα απασχόλησαν τη συζήτηση  με τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι  αναγνώρισαν  τη  διαχρονικά σταθερή στάση του Κόμματος στο πλευρό τους.

Ο Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος,  αφού μετέφερε τη στήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και την ανάγκη ο αγώνας αυτός να στηριχτεί απ’ όλο τον λαό, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), που συναποφασίζεται και υλοποιείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις με κριτήριο την κερδοφορία των εμποροβιομήχανων, οδηγεί σε συγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής, μεγαλύτερο έλεγχό της από τα μονοπώλια και σε ξεκλήρισμα ενός σημαντικού αριθμού βιοπαλαιστών αγροτών».

Ανέφερε ακόμα ότι «η πολιτική της ΕΕ για την “πράσινη μετάβαση”, πολλαπλασιάζει την ενεργειακή φτώχεια καθώς υποχρεώνει τους αγρότες και όλο το  λαό να χρυσοπληρώνει για τις επενδύσεις σε ΑΠΕ και για το πανάκριβο φυσικό αέριο, τη στιγμή που στη χώρα μας υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των αναγκών σε φθηνό ρεύμα μέσω της αξιοποίησης των εγχώριων ενεργειακών πηγών».

Υπενθύμισε ότι  ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ  συμπλέουν στις παραπάνω κατευθύνσεις, γεγονός που αποτυπώνεται και  στην κοινή τους στάση στις περισσότερες ψηφοφορίες όπως και σε αυτή για την ΚΑΠ 2023-2027.

Τέλος, αφού ευχαρίστησε τους αγρότες για την υποδοχή τόνισε πως «δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την αγωνιστική διεκδίκηση στα μπλόκα του αγώνα, σε συμπόρευση με τον υπόλοιπο λαό που υποφέρει από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, που έρχεται αντιμέτωπος με πανάκριβες τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ ενώ την ίδια ώρα  ο αγροτοκτηνοτρόφος αναγκάζεται να δώσει την παραγωγή του για ψίχουλα».

Αμέσως μετά το μπλόκο του Πλατύκαμπου, ο Λ. Νικολάου – Αλαβάνος επισκέφθηκε και το μπλόκο της Καρδίτσας, στον Ε-65.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: