Ο Βούρος πουλάει τρέλα: “Δεν είναι σοκαριστικό, είναι εντυπωσιακό βέβαια…”

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας δε σοκάρεται από τις εικόνες στο σχολείο-“κολυμβητήριο”, ούτε από τα κοντέινερ που βαφτίζονται σχολικές αίθουσες…

«Δεν είναι σοκαριστικό αυτό το video, είναι σίγουρα βέβαια εντυπωσιακό»

Αυτή είναι η σοκαριστική (ή μήπως άραγε εντυπωσιακή;) δήλωση του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς επιχειρεί φανερά να υποβαθμίσει όσα είδαμε στο σχολείο-“κολυμβητήριο”, την αλγεινή εντύπωση που προκάλεσαν και φυσικά τις δικές του ευθύνες για αυτή την κατάσταση και τις επικίνδυνες συνέπειες της “λύσης” των κοντέινερ. Και συνεχίζει.

«Επειδή ήμουν στο σημείο η κατάσταση ήταν η εξής: έπεσε ένας τρομερός όγκος υδάτινου νερού και το φρεάτιο του εν λόγω σχολείου δεν πρόλαβε να τον απορροφήσει. Σε αυτό το σχολείο, τα παιδιά κάνουν μάθημα σε isobox και την ίδια στιγμή το έδαφος είναι επικλινές. Αυτό συνηγόρησε στο να συσσωρευτεί πολύ γρήγορα το νερό στην αυλή. Έγινε άμεσα παρέμβαση από την Πυροσβεστική για να καθαριστούν τα νερά από το σχολείο».

Στη συνέχεια διαπιστώνει ότι υπάρχουν κακοτεχνίες, ότι οι δήμοι δεν έχουν αρκετά χρήματα για να αντιμετωπίσουν τα κτιριακά θέματα στα σχολεία, ότι τα παιδιά συνεχίζουν να κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες και πως όλα αυτά είναι… μια πραγματικότητα!

Το βασικό ερώτημα είναι ποιος ακριβώς είναι ο δικός του ρόλος – θέση απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα. Να κάνει διαπιστώσεις ή να προσπαθήσει να την αλλάξει; Αλλά αν κάποιος στήριξε τον Βούρο, που είχε μια και βασική αποστολή σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ, περιμένοντας το δεύτερο, τότε το λάθος είναι μάλλον δικό του, όχι του Βούρου και των ομοίων του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: