Ο Τσίπρας ντύνεται Αλιέντε

Μετά τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, ο ΣΥΡΙΖΑ γιορτάζει και τη σημερινή επέτειο της ανόδου του Αλιέντε στην κυβέρνηση, στη Χιλή.

Μετά τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, ο ΣΥΡΙΖΑ γιορτάζει και τη σημερινή επέτειο της ανόδου του Αλιέντε στην κυβέρνηση, στη Χιλή. Μετά το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα συγκρίνεται με την Unidad Popular του Αλιέντε, όπως είπε ο Βίτσας, σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΪ.

«Με διαφορετική λογική και με διαφορετικά αποτελέσματα, συνέβησαν στη Χιλή τα ίδια πράγματα».

Μα όπως έγραψε κι ο Μπίρμαν, από στόμια βγαίνει η δύναμη κι όχι από τα στόματα, μεγάλα σαν των κυβερνώντων. Και αυτή είναι η πολύτιμη αλήθεια της Unidad Popular.

Αλλά για να δανειστούμε κι εμείς τα λόγια απ’ το πρόσφατο άρθρο του Τσίπρα, παραφρασμένα: αν ο Βίτσας εννοεί πως αποτελούν τη συνέχεια της αυταπάτης των «δημοκρατικών λύσεων με μεταρρυθμίσεις», χωρίς ένοπλο αγώνα και επανάσταση, αν εννοεί πως το κόμμα του ούτε ήθελε ούτε μπορούσε να βγάλει κάποιο συμπέρασμα απ’ την πικρή αλήθεια της Unidad Popular, ίσως και να έχει δίκιο.

Αλλά από πού κι ως πού μπαίνει ο Αλιέντε, που έπεσε απ’ το πραξικόπημα του Πινοτσέτ, με το όπλο στο χέρι, στο ίδιο τσουβάλι με τον άκαπνο Τσίπρα των 17 ωρών διαπραγμάτευσης και του φαιδρού “This is a coup”;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: