Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

Οι ΑΝΕΛ ως κόμμα ετοιμάζονται να ακολουθήσουν την προδιαγεγραμμένη πορεία πολλών άλλων βραχύβιων απο-κομμάτων, που έπαιξαν ρόλο συμπληρωματικής τσόντας, για να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, μόλις εξαντληθεί η αξία χρήσης τους.

Αν νιώσατε μια φαγούρα τις τελευταίες μέρες, μπορεί να συνδέεται άμεσα με την αποχώρηση της Μανταλένας Παπαδοπούλου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Η Παπαδοπούλου ήταν μάλιστα επικεφαλής της νεολαίας των ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη θέση του επίσης αποχωρήσαντα Μπάμπη Αποσκίτη, που επέστρεψε στη ΝΔ. Κι αν υπάρχει κάποια είδηση στην παραπάνω πρόταση, δεν είναι το απόλυτο στις αποχωρήσεις, αλλά ότι υπήρχε (κι ίσως υπάρχει ακόμα) νεολαία των ΑΝΕΛ.

Αν καθίσει να υπολογίσει κανείς τα στελέχη και τους βουλευτές που έχουν αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ στα λίγα χρόνια της ύπαρξής τους, θα τους βγάλει πιθανότατα περισσότερους από αυτούς που έχουν απομείνει στο κόμμα. Σταχυολογούμε ενδεικτικά μερικά ονόματα, όπως τα βρήκαμε εδώ.

Η στατιστική είναι αμείλικτη κι εδώ λέει την αλήθεια. 24 από τους 46 βουλευτές που έχουν εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ, δε βρίσκονται πια στο κόμμα. Κι αυτό μπορεί να έχει ήδη αλλάξει προς το χειρότερο, την ώρα που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, αφού τα πράγματα είναι ρευστά, οι εκλογές μας έρχονται με βήμα ταχύ, οπότε οι διάφοροι παράγοντες και τα στελέχη πρέπει να σκεφτούν το κοινοβουλευτικό τους μέλλον. Πόσα θαύματα να κάνει πια κι η διαφημιστική εταιρία των Τζάμπο, που τους γλίτωσε στις δύο τελευταίες κάλπες;

Οι ΑΝΕΛ ως κόμμα αντιμετωπίζουν μια αλυτη αντίφαση: μένοντας στην κυβέρνηση, δυσαρεστούν και χάνουν το ψεκασμένο τους ακροατήριο. Ρίχνοντας την κυβέρνηση, υπογράφουν την πολιτική τους καταδίκη και εκμετρούν τον κοινοβουλευτικό τους βίο, αφού μοιάζει απίθανο να περάσουν ξανά το όριο του 3%. Σε κάθε περίπτωση, ετοιμάζονται να ακολουθήσουν την προδιαγεγραμμένη πορεία πολλών άλλων βραχύβιων απο-κομμάτων, που έπαιξαν ρόλο συμπληρωματικής τσόντας, για να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, μόλις εξαντληθεί η αξία χρήσης τους.

Όσο για το άμεσο μέλλον των ΑΝΕΛ; Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα. Αλλιώς θα είναι ό,τι πιο κοντινό σε εκείνο το (προφητικό κατά μία έννοια) βίντεο των ΑΜΑΝ για το Συνασπισμό της εποχής…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: