Ο “πολύ αριστερός” Κοτζιάς που τον φάγανε τα σταλινικά κυκλώματα

Ο Χαρίλαος ήθελε λέει να τον κάνει υπουργό, άσχετα αν κανένα στέλεχος του κόμματος δεν μπήκε στην κυβέρνηση Τζανετάκη. Ο Κοτζιάς όμως δε θα θυσίαζε δεκαετίες στην αριστερά για να στηρίξει το Μητσοτάκη. Έκανε υπομονή μέχρι να έρθει η ώρα να στηρίξει τους ΑΝΕΛ και το τρίτο μνημόνιο, το αριστερότερο.

Κάποτε τον Κοτζιά τον έλεγαν σταλινικό για όσα έγραφε για την Πολωνία, αλλά και γενικότερα για να υπερασπιστεί το σοσιαλιστικό σύστημα. Ο ίδιος “καθάρισε” λέγοντας πως είχε αναγκαστεί να πει και να γράψει “αρκετές βλακείες” για χάρη του ΚΚΕ. Καθάρισε όμως με το “σταλινικό” του παρελθόν, όχι γενικά κι αόριστα με τ’αριστερό του. Ο ίδιος λέει πως παραμένει αριστερός 55 χρόνια τώρα από μικρό παιδί (ακούγεται θλιμμένο μπαγλαμαδάκι). Κι είχε εναντιωθεί στη συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, της Δεξιάς με το Συνασπισμό, μολονότι ο Χαρίλαος “τον είχε έτοιμο για υπουργό”, κι ας μην είχε γίνει υπουργός κάνενα στέλεχος του ΚΚΕ τότε. Συνεπώς καθάρισε τότε, πιθανόν και με τα φτυσίματα που έλεγε πως του έριχνε ο κόσμος στο δρόμο και καταδίκασε την κυβέρνηση Τζανετάκη, καθώς “δεν μπήκε στην αριστερά για να συγκυβερνήσει με το Μητσοτάκη”. Κάλλιστα όμως συγκυβέρνησε με τον Καμμένο και ψήφισε το τρίτο αριστερό μνημόνιοΑλλά άμα είσαι πολύ αριστερός, δεν ανέχεσαι πολύ τον ακροδεξιό εταίρο.Τόση αριστεροσύνη εξάλλου δεν μπορεί να κρυφτεί, ούτε καν πίσω από τη στοίχιση με τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ.

Κι όλα αυτά τα έκανε φυσικά όχι για τα χρήματα, αφού ζει από το δικό του μισθό και το μισθό της συζύγου του, αλλά από ιδεολογία, που θα ‘λεγε και η Ζωή Λάσκαρη στη Στεφανία. Από ιδεολογία είχε προσεγγίσει το ΓΑΠ και ήταν μυστικός σύμβουλός του, από ιδεολογία τραγουδούσε “We are the world” μαζί με τους υπ. Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, από ιδεολογία παραδέχτηκε τα μυστικά κονδύλια, γιατί δεν υπάρχει κράτος σήμερα να μην έχει τέτοια. Ήταν πάντα ευαίσθητος σε θέματα ιδεολογίας ο Κοτζιάς, γι’αυτό εξάλλου είχε τεθεί κάποτε επικεφαλής του τμήματος ιδεολογία της ΚΕ του ΚΚΕ. Τότε που τον Πολιτικό Γραφείο τον υποχρέωνε πιθανότατα με το πιστόλι στον κρόταφο να γράφει μπροσούρα για τα γεγονότα της Πολωνίας. Εντάξει οι ιδέες του μπορεί να είναι και λίγο ευέλικτες τελικά στο χρόνο, κι ας είναι 55 χρόνια αριστερός, όσο και το ΚΚΕ δηλαδή, το οποίο ίδρυσε σύμφωνα με την απόφαση κάποιου δικαστηρίου, αλλά όλο και κάποιο τσιτάτο του Λένιν θα υπάρχει για να τα δικαιολογήσει όλ’αυτά από ιδεολογική άποψη. Ακόμα και τα όσα είπε ότι “μεγαλώσαμε την Ελλάδα για πρώτη φορά μετά το 1948”, διαφημίζοντας τις υπηρεσίες που προσέφερε σε διάφορα μέτωπα υπέρ της ελληνικής αστικής τάξης και της διαβόητης “γεωστρατηγικής της αναβάθμισης” σε διάφορα μέτωπα, από το Κυπριακό ως τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σε κάθε περίπτωση, ο Κοτζιάς φαίνεται πως ήρθε για να μείνει και θα κάνει ό,τι μπορεί για να είναι παρών και την επόμενη μέρα. Αρκεί να τον αφήσει το “κακό σταλινικό καθεστώς”, που δεν μετράει αξιοπρέπεια και τιμή, υπερασπιζόμενο τον Καμμένο. Σε κάθε περίπτωση, λίγος άκυρος αντικομμουνισμός από του πουθενά δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Με πληροφορίες από: alphafreepress.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: