“Ντροπή να συζητάμε αν πρέπει να ενισχυθεί η Εκκλησία…” – Ποιος έχασε την ντροπή, για να την βρει η κυβέρνηση!

Δεν είναι αυτό που νομίζετε. Η κυβέρνηση απλά σέβεται τη θρησκευτική μας ελευθερία.: “Η έκτακτη επιχορήγηση αφορά όλες τις θρησκευτικές κοινότητες. Είναι ντροπή θεωρώ να συζητάμε αν πρέπει να στηριχθούν οι θρησκευτικές κοινότητες, εν μέσω κορονοϊού. Η κυβέρνηση σέβεται τους πολίτες που θρησκεύονται και τη θρησκευτική ελευθερία όλων.”

Δεν είναι θέμα προσώπων, παίζουν όμως και αυτά τον ρόλο τους. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη έχει βρει κακό μπελά με τις ερωτήσεις της Βίκυς Σαμαρά από το News247, που συνηθίζει να την στριμώχνει και να της προκαλεί αμηχανία με εύστοχες ερωτήσεις -κι ας μη βρίσκεται καν στην αίθουσα, λόγω των περιορισμών για τον κορονοϊό.

Οι περισσότεροι θα θυμάστε την πρόσφατη ερώτηση για τα προσωπικά δεδομένα που παραβίαζε εν ψυχρώ ο Κυρανάκης -με βάση ασφαλώς το κυβερνητικό non paper που είχε στα χέρια του και την αμίμητη απάντηση της Πελώνη, που του παρείχε πλήρη κάλυψη.

-Μπερδεύτηκα κ. Σαμαρά, με όλες αυτές τις ερωτήσεις.

Αυτή τη φορά, η Βίκυ Σαμαρά έσπασε τις ερωτήσεις της, για να μην μπερδέψει εκ νέου την κυβερνητική εκπρόσωπο. Αρχικά την ρώτησε τι απαντά η κυβέρνηση στην κατηγορία πως τα σελφ-τεστ μεταβιβάζουν ουσιαστικά την ευθύνη για τον έλεγχο της πανδημίας στους πολίτες, ενώ δεν υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα διαχείρισης στην Ευρώπη.

Η Πελώνη απέφυγε την ουσία του ερωτήματος, είπε πως το συνολικό σχέδιο με τις λεπτομέρειες θα ανακοινωθεί αύρο και τόνισε πως είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας να τηρούμε τα μέτρα και -όταν έχουμε τη δυνατότητα- να προστατεύουμε τον εαυτό μας…

Αλλά αυτή ήταν απλώς η προθέρμανση για να περάσουμε στο ψητό με το κυβερνητικό δώρο στην Εκκλησία.

Ερώτηση: Τι έκτακτες ανάγκες λόγω κορονοϊού έχει η Εκκλησία και λαμβάνει έκτακτη κρατική ενίσχυση, την ώρα που ανοίγουν επαγγελματικοί κλάδοι και λόγω του μεγάλου κόστους του λοκντάουν; Ή μήπως η κρατική ενίσχυση στην Εκκλησία έχει να κάνει με την επιβολή περιορισμών το Πάσχα;

Η Πελώνη είπε πως η επιχορήγηση αφορά όλες τις θρησκευτικές κοινότητες κι επέλεξε να κρυφτεί πίσω από το πρόσχημα της θρησκευτικής ελευθερίας που σέβεται και ενισχύει η κυβέρνηση.

Κ. Σαμαρά, καταρχάς η έκτακτη επιχορήγηση αφορά όλες τις θρησκευτικές κοινότητες. Είναι ντροπή θεωρώ να συζητάμε αν πρέπει να στηριχθούν οι θρησκευτικές κοινότητες, εν μέσω κορονοϊού. Η κυβέρνηση σέβεται τους πολίτες που θρησκεύονται και τη θρησκευτική ελευθερία όλων.

Θα έλεγε κανείς πως είναι ντροπή για μια κυβέρνηση να μην ενισχύει ουσιαστικά τη δημόσια υγεία, τις δημόσιες συγκοινωνίες, να δείχνει με κάθε πιθανό τρόπο ότι δε σέβεται τους πολίτες και την υγεία τους, αλλά να επικαλείται αυτό ακριβώς, για να δικαιολογήσει το ζεστό κρατικό χρήμα προς την Εκκλησία.

Αλλά ποιος έχασε την ντροπή για να την βρει η Πελώνη και η κυβέρνηση;

Μια πιο ειλικρινής απάντηση θα ήταν ίσως ότι η κυβέρνηση έχει κάνει χωρίς ντροπή εν μέσω πανδημίας -αλλά και πριν από αυτήν- μια σειρά δώρα σε όλες τις επιχειρήσεις, από την Aegean και τα κανάλια ως τα αρπακτικά που κερδοσκοπούν με τα διόδια. Με αυτή την έννοια θα ήταν “ντροπή” να αφήσει έξω από τον χορό των κερδών την Εκκλησία, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας και οργανικό κομμάτι της αστικής τάξης της χώρας μας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: