Νίκος Σοφιανός: Επιδιώκουν να εκφραστεί η οργή με αποχή και όχι με πολιτική ψήφο

“Πάνω στα προβλήματα πρέπει να γίνει η συζήτηση για τις επιλογές που έχει ο κόσμος μπροστά στην κάλπη. Γιατί απαιτείται μία άλλη πολιτική που μπορεί να συγκρουστεί με την πολιτική Μπακογιάννη στον Δήμο, με τον υποψήφιο που έχρισε ο Κ. Μητσοτάκης στην Περιφέρεια”

Σε συγκέντρωση στην Άνω Κυψέλη μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, ενώ σύντομη παρέμβαση έκαναν οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ρεβέκκα Στρατούλη και Δημήτρης Λαμπίρης.

«Θέλουν να κάνουν εκλογές στα “βουβά”, θέλουν ιδιαίτερα να σπρώξουν τους νέους ανθρώπους στην αποχή γιατί δεν μπορούν να τους πείσουν για την πολιτική τους», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο Νίκος Σοφιανός και τόνισε ότι «Προτιμούν η οργή να μην εκφραστεί με ψήφο πολιτική, αλλά με αποχή. Τους λέμε ότι υπάρχει επιλογή, είναι η “Λαϊκή Συσπείρωση”, οι συνδυασμοί που στηρίζει το ΚΚΕ και συναντιούνται σε αυτούς αγωνιστές που προέρχονται και από άλλες πολιτικές αφετηρίες και δίνουν τη μάχη μαζί μας».

Αναφερόμενος στο τι διαμείφθηκε την τελευταία τετραετία στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, ο Νίκος Σοφιανός τόνισε:

«Οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Κ. Μπακογιάννη ψήφιζαν όλα αυτά τα οποία έχουν τραυματίσει αυτή την πόλη, γιατί ο Κ. Μπακογιάννης δεν είχε πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Την πλειοψηφία του την έδιναν οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σε κάθε κομβική απόφαση που πάρθηκε αυτή την τετραετία.

Μαζί αποφάσισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο η Αθήνα να γίνει “πόλη – πρότυπος τουριστικός προορισμός” για να μπορούν οι ξενοδόχοι και το κεφάλαιο που επενδύει στη βραχυχρόνια μίσθωση να επενδύσουν με φοροελαφρύνσεις και κρατικές επιδοτήσεις. Βλέπουν αυτή την πόλη σαν τουριστικό προϊόν, όχι ως την πόλη που ζούμε που δουλεύουμε, που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, που έχουμε ανάγκες που πρέπει να καλύψει επιτέλους ο Δήμος. Γιατί αυτές οι επιλογές μετατρέπουν συνοικίες ολόκληρες σε συνοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Και πλέον δεν είναι μόνο το Κουκάκι και τα Εξάρχεια. Επεκτείνεται παντού. Στην Κυψέλη, στον Άγ. Παντελεήμονα, στην πλ. Αμερικής, το Νέο Κόσμο. Πού να βρει, λοιπόν, ο άλλος διαμέρισμα για ενοικίαση, ο φοιτητής και η οικογένεια που ψάχνει;».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε «στην ανάγκη μίας σοβαρής πολιτικής με αντιπλημμυρικά έργα στην Αθήνα που απαιτεί εκατομμύρια ευρώ και δεν γίνονται γιατί δεν έχει άμεσο κέρδος για τις εταιρείες, έχει όμως κέρδος για το λαό αυτής της πόλης». Αναφέρθηκε μάλιστα στα προβλήματα που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή στα Τουρκοβούνια, στην Άνω Κυψέλη και τη Νέα Κυψέλη που τη διαρρέουν ρέματα, αλλά και τα προβλήματα που είναι πιθανό να παρουσιαστούν από την έλλειψη συντήρησης εδώ και 20 χρόνια στον Κηφισό, τονίζοντας ότι πρέπει να συγκρουστούμε με αυτή την πολιτική.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις και τις προτάσεις της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στους εξής άξονες:

– Στην ανάγκη νέου τεχνικού προγράμματος μεγάλης έκτασης για να επισκευαστούν άμεσα, να ανακαινιστούν και να ανεγερθούν νέα σχολεία, παιδικοί σταθμοί, κατάλληλα σχολεία ειδικής αγωγής, για να σταματήσει το αίσχος των κοντέινερ στην προσχολική αγωγή, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα και στο 39ο Γυμνάσιο – Λύκειο της Κυψέλης και την επικίνδυνη κατάσταση που υπάρχει εδώ και χρόνια με το πρανές. Τόνισε ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσει άμεσα ο απαραίτητος προσεισμικός έλεγχος σε β’ βαθμό -όχι μόνο ο οπτικός- και η έκδοση πιστοποιητικών πυρασφάλειας των σχολείων. Για Παιδικές Χαρές και στις 130 γειτονιές της Αθήνας και διαμόρφωση αθλητικών χώρων γιατί «τρία γήπεδα ποδοσφαίρου έχει όλη η Αθήνα και εδώ στην Αλεπότρυπα, όπως και στα άλλα δύο, κάνουν ουρά οι ομάδες για να προπονηθούν ή να κάνουν αγώνες. Το ίδιο συμβαίνει με όλες τις αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές».

-Στη δυνατότητα κατάργησης της ανταποδοτικότητας στις υπηρεσίες του Δήμου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτά είναι οι δυνατότητες μιας άλλης πολιτικής που δεν αλλάζει τη ζωή μας αλλά της δίνει ανάσες».

– Στην ανάγκη στελέχωσης με προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου που με τις τελευταίες συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων θα οδηγηθούν σε κλείσιμο.

Στο θέμα των κοινόχρηστων χώρων, «γιατί γίνεται ένα έγκλημα σε αυτή την πόλη. Έχουμε αποφασισμένες απαλλοτριώσεις που δεν εκτελούνται και οι χώροι έχουν αφεθεί στην εγκατάλειψη και άλλες που δεν έχουν προχωρήσει και κινδυνεύουν να χαθούν». Έφερε ως παράδειγμα το λόφο της Γκράβας και το λόφο του Ελικώνα που «μπορούσε να διαμορφωθεί σε ένα πνεύμονα πρασίνου σε αυτή την περιοχή και τόνισε ότι όλες οι απαλλοτριώσεις που τρέχουν εδώ και ένα χρόνο στον Δήμο είναι αυτές που έχουν σχέση με το γήπεδο του Παναθηναϊκού και το επιχειρηματικό πάρκο των τραπεζών».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Νίκος Σοφιανός τόνισε ότι «πάνω στα προβλήματα πρέπει να γίνει η συζήτηση για τις επιλογές που έχει ο κόσμος μπροστά στην κάλπη. Γιατί απαιτείται μία άλλη πολιτική που μπορεί να συγκρουστεί με την πολιτική Μπακογιάννη στον Δήμο, με τον υποψήφιο που έχρισε ο Κ. Μητσοτάκης στην Περιφέρεια. Είναι η «Λαϊκή Συσπείρωση», είναι οι δικοί μας συνδυασμοί αξιοπιστίας, μαχητικότητας, αντιπολίτευσης από θέση διοίκησης ή από θέση ενισχυμένης παρουσίας στα νέα συμβούλια και αυτό πρέπει να το σκεφτεί πολύς κόσμος πλέον».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: