Νίκος Σοφιανός: «Δική μας προτεραιότητα είναι τα σχολεία της Αθήνας. Να ληφθούν τώρα μέτρα και για τις αφύλακτες διαβάσεις του ΟΣΕ» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δική μας προτεραιότητα είναι να αντιμετωπιστεί άμεσα η προβληματική κατάσταση στα σχολεία της Αθήνας. Να ληφθούν τώρα μέτρα και για τις αφύλακτες διαβάσεις των γραμμών του ΟΣΕ» δήλωσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24/01/2024.

«Δική μας προτεραιότητα είναι να αντιμετωπιστεί άμεσα η προβληματική  κατάσταση στα σχολεία της Αθήνας. Να ληφθούν τώρα μέτρα και για τις  αφύλακτες διαβάσεις των γραμμών του ΟΣΕ» δήλωσε ο Νίκος Σοφιανός,  μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος, στην συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  24/01/2024.  

Στην τοποθέτησή του στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση έθεσε τα εξής  θέματα: 

Η κατάσταση στα σχολεία της Αθήνας που δεν παίρνει καμία καθυστέρηση. Να μπεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου και να  ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση άμεσα εντός του Φεβρουαρίου. Να  ενεργοποιήσει ο Δήμος τις δυνάμεις που έχουν απομείνει από την  αυτεπιστασία στις τεχνικές υπηρεσίες, να επισπευθεί η εργολαβία που ηδη  υπαρχει και καθυστερεί, και όπου χρειάζεται να ανατεθούν νέες. Να  διεκδικήσει ο Δήμος νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τα σχολεία και τις  σχολικές επιτροπές. 

Να ληφθούν μέτρα για τις αφύλακτες διαβάσεις των γραμμών του ΟΣΕ στο  3οκαι το 4ο Διαμέρισμα της Αθήνας, στις οποίες τα Χριστούγεννα παραλίγο να συμβεί και νέο δυστύχημα. Να προχωρήσει η υπογειοποίηση των  γραμμών σε όλη την έκταση της Αθήνας, και όχι μόνο μέχρι τον Σταθμό  Λαρίσης. Να πάρει θέση η νέα δημοτική Αρχή. 

Στηρίζουμε τον αγώνα που δίνουν χιλιάδες φοιτητές και μαθητές για να  μην περάσουν οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης για τα ιδιωτικά  πανεπιστήμια. Η ΠΟΣΔΕΠ, το ΤΕΕ, κανένα Πρυτανικό Συμβούλιο δεν  στηρίζει αυτές τις επιλογές τις Κυβέρνησης. Η καταστολή όσων  αγωνίζονται δεν θα πρέπει να περάσει, όπως έγινε στο 57οΓενικό Λύκειο. Είναι ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας να πάρει θέση. 

Να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την διπλή Ανάπλαση, τις  προτεραιότητες του τεχνιθκού προγράμματος και τη χρηματοδότησή τους.  

Να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για το μεγάλο θέμα του  Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, κάτι που δεν είναι προτεραιότητα της  Κυβέρνησης. Να διεκδικήσει ο Δήμος τα δύο στρατόπεδα που έχουν  γραφτεί στο υποθηκοφυλάκιο σαν περιουσία του Δήμου και ακόμα δεν  έχουν παραδοθεί.  

Στην ίδια συνεδρίαση, ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος της  Λαϊκής Συσπείρωσης, παρουσίασε ενδεικτική λίστα με οξυμένα προβλήματα  και διεκδικήσεις για τα σχολεία της Αθήνας, που είναι απόρροια των επιλογών  των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου και έθεσε επιτακτικά την ανάγκη  να παρουσιαστεί από την δημοτική Αρχή συγκεκριμένο σχέδιο με  τροποποιήσεις στις προτεραιότητες του τεχνικού προγράμματος, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, καθώς και τη διεκδίκηση επαρκούς χρηματοδότησης για τις ανάγκες των σχολικών επιτροπών. 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: