Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς! – Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή ταξιδεύει στη Λήμνο!

«Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς! Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό!»
Το φετινό σύνθημα του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή γεννήθηκε μέσα στους αγώνες του λαού μας, που όλο το προηγούμενο διάστημα, με την πρωτοπόρα και καθοριστική στάση των κομμουνιστών, έσπασε στην πράξη ο φόβος και ο συμβιβασμός

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ 47ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 8 μ.μ. ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ (ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ)

   Καλούμε τη νεολαία του νησιού μας, όλες και όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Λήμνου, στην εκδήλωση που διοργανώνουμε στα πλαίσια του 47ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ, το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021 στις 8 μ. μ. στο λιμάνι της Μύρινας, μπροστά από το Δημαρχείο, με σύνθημα :

«Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς! Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό!»

Το φετινό σύνθημα του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή γεννήθηκε μέσα στους αγώνες του λαού μας, που όλο το προηγούμενο διάστημα, με την πρωτοπόρα και καθοριστική στάση των κομμουνιστών, έσπασε στην πράξη ο φόβος και ο συμβιβασμός, ανέβηκε το μαχητικό, διεκδικητικό “φρόνημα” των εργαζομένων και της νεολαίας.

Οι επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις γύρω μας “φωνάζουν” ότι σήμερα μπορείς να ζεις πραγματικά με δικαιώματα και αξιοπρέπεια και όχι να παλεύεις με κλαριά για να σώσεις τη ζωή σου! Πως για να γίνει αυτό χρειάζεται να τολμάς, να πηγαίνεις “κόντρα στις υποδείξεις” και τον ρεαλισμό του “δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική” πέρα από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Πως πρέπει να προχωράς μπροστά, με σχέδιο και οργάνωση, να μην εναποθέτεις τις ελπίδες σου σε ό,τι έχει δοκιμαστεί με τραγικές επιπτώσεις για το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Να αγωνίζεσαι καθημερινά ενάντια στην κάθε είδους καταπίεση, στους οικονομικούς καταναγκασμούς που κατακλύζουν μια κοινωνία σε βαθιά σήψη και παρακμή. Να αγωνίζεσαι για τον σοσιαλισμό, την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας!

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης :

  • -Χαιρετισμός από το στέλεχος της ΚΝΕ, Θανάση Γεωργαντή.
  • -Προβολή βίντεο με στιγμιότυπα από την εκδήλωση – συζήτηση με θέμα : «Σχολείο που να τα δίνει όλα σε όλους και όχι κάποια σε λίγους» που έγινε στο Μαθητικό Στέκι της κατασκήνωσης του 30ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, στη Μυτιλήνη.
  • -Ομιλία από τον Φάνη Παρρή, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
  • -Τραγούδια από μουσικό σχήμα του νησιού μας.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου, με βιβλία της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: