Ν. Καραθανασόπουλος: Η απαγόρευση των συναθροίσεων θα γίνει κουρελόχαρτο!

“Θα την κάνουν κουρελόχαρτο οι ίδιοι οι νεολαίοι, οι εργαζόμενοι κι οι φοιτητές. Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τώρα την απαράδεκτη απόφαση της ΕΛ.ΑΣ., διαφορετικά, της το λέμε καθαρά, σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες.”

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος κατήγγειλε από τη Βουλή την κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής, με αφορμή τη νέα απόφαση απαγόρευσης συναθροίσεων από την ΕΛ.ΑΣ. Τόνισε πως η πανδημία είναι απλά το πρόσχημα για την κυβέρνηση, που στοχεύει σαφώς ενάντια στο λαϊκό κίνημα, και την κάλεσε να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση, διαφορετικά “σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες”.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της δήλωσης και το βίντεο με την παρέμβαση του Ν. Καραθανασόπουλου.

«Καταγγέλλουμε τη νέα απαράδεκτη ενέργεια, την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. να απαγορεύσει τις συναθροίσεις μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Είναι απόφαση η οποία επιβεβαιώνει την κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής από τη μεριά της κυβέρνησης.

Είναι πλέον πρόσχημα η πανδημία για την κυβέρνηση. Η απαγόρευση έχει σαφή στόχο. Γίνεται ενάντια στο νεολαιίστικο, στο εργατικό και το λαϊκό κίνημα, με στόχο να περάσει, διά πυρός και σιδήρου, η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να περάσουν τα νέα σχέδια της κυβέρνησης ενάντια στο δικαίωμα για την εκπαίδευση, για τη μόρφωση της νεολαίας των λαϊκών στρωμάτων, μετατρέποντας το Λύκειο σε εξεταστήριο, βάζοντας φραγμούς στην εισαγωγή, αλλά και στην ολοκλήρωση των σπουδών, για τους εργαζόμενους φοιτητές, μετατρέποντας τα Πανεπιστήμια σε πυρήνα αυταρχισμού και κρατικής τρομοκρατίας, μέσα από την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Γι’ αυτό άλλωστε η κυβέρνηση, ένα χρόνο τώρα, κρατά κλειστά επιδεικτικά τα Πανεπιστήμια, γιατί δεν θέλει τους φοιτητές στα Πανεπιστήμια, για να μπορέσει να περάσει τα μέτρα ενάντια στους φοιτητές.

Είναι βαθύτατα γελασμένη η κυβέρνηση ότι με αυτό τον τρόπο έχει λυμένα τα χέρια της για να κάνει ό,τι θέλει και να ψηφίσει ό,τι θέλει. Και αυτή η απαράδεκτη απόφαση της ΕΛ.ΑΣ., η απαγόρευση των συναθροίσεων, θα γίνει κουρελόχαρτο. Και θα την κάνουν κουρελόχαρτο οι ίδιοι οι νεολαίοι και οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές. Τα συλλαλητήρια που έχουν εξαγγελθεί για την 28η Ιανουαρίου θα δείξουν την αποφασιστικότητα της νέας γενιάς και των εκπαιδευτικών.

Εμείς καλούμε την κυβέρνηση τώρα να πάρει πίσω την απαράδεκτη αυτή απόφαση της ΕΛ.ΑΣ., διαφορετικά, της το λέμε καθαρά, σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: