Μέχρι και ο Τέλλογλου αγανάκτησε – “Δεν υπάρχουν αντιεξουσιαστές, μόνο οικογένειες! Ό,τι γράφουν τα ΜΜΕ είναι fake…”

Αν η κυβέρνηση έχει πρόβλημα με τους φίλα προσκείμενους δημοσιογράφους της και την αστυνομία της, είναι γιατί η ίδια αποτελεί πρόβλημα.

Αν τα ΜΜΕ λειτουργούν ως βαθύ λαρύγγι της Αστυνομίας και φτάνουν σε τέτοιο βαθμό ανυποληψίας που να προχωρά ακόμα και ο Τάσος Τέλλογλου στο σημείο να κάνει ανάρτηση για να διαψεύσει το ρεπορτάζ τους, κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στην… “καλύτερη δημοκρατία που είχαμε ποτέ”.

Ο γνωστός δημοσιογράφος (κατά τη φράση του συρμού) κοινοποίησε στο Twitter την ανάρτηση ενός κατοίκου της Ν. Σμύρνης και όσα του μεταφέρουν οι… “μεσοαστοί φίλοι του, με τις ιδιοκτησίες τους, τις αυτοκινητάρες, τα εξοχικά κλπ”, σε ένα “κλασικό ιστορικό μεσοαστικό προάστιο βολεμένων”…

Αν παρακάμψει κανείς όμως τις φράσεις που παραπέμπουν σε νοοτροπία μαντάμ-Σουσού, σημασία έχουν όσα καταγγέλλονται -τα οποία προφανώς και υιοθετεί ο Τέλλογλου, μεταδίδοντάς τα.

Πέφτει ξύλο στη γειτονιά και ό,τι γράφουν τα μίντια είναι fake. Δεν υπήρχαν 30 αντιεξουσιαστές, οικογένειες ήταν στην πλατεία. Αν η κυβέρνηση κατάφερε να ξεσηκώσει τη Ν. Σμύρνη που είναι κλασικό ιστορικό μεσοαστικό προάστιο βολεμένων, τότε έχει πρόβλημα. Πρόβλημα με την αστυνομία της.

Σε παρόμοια μήκος κύματος, ο τραγουδοποιός Κωστής Μαραβέγιας, γνωστός πλην του καλλιτεχνικού του έργου κυρίως για την προ ετών παρέμβαση – τομή για τα χημικά που έπρεπε να καθαριστούν ώστε να μπορεί να φιλήσει το κορίτσι του στο παγκάκι, δεν μπόρεσε να μη σχολιάσει το συμβάν, μιλώντας ευθέως για φασιστική συμπεριφορά, έστω κι αν έσπευσε να το αποδώσει και σε “ηλιθιότητα” κι όχι σε αποτέλεσμα συγκεκριμένης νοοτροπίας που καλλιεργείται με άνωθεν εντολές.

Είναι σαφές ότι η αστυνομία δε δρα ποτέ στο κενό, ούτε χωρίς οδηγίες και πολιτική κατεύθυνση. Αν η κυβέρνηση έχει πρόβλημα με τους φίλα προσκείμενους δημοσιογράφους της και την αστυνομία της (που παίζουν συνήθως συμπληρωματικό ρόλο), είναι γιατί η ίδια αποτελεί πρόβλημα. Όπως και κάθε άλλη αστική κυβέρνηση που αφήνει τα “όργανα της τάξης” να αλωνίζουν και να τσακίζουν τον “εχθρό λαό”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: